Κλάδοι ΠΑΣΥΔΥ: Καλούμε την Πολιτεία να παρέμβει για να τερματιστούν οι αυθαιρεσίες και οι ετσιθελισμοί


Με ανοικτή τους επιστολή τους αρμόδιους της Πολιτείας τα Διοικητικά Συμβούλια των Κλάδων της ΠΑΣΥΔΥ αναφέρουν:

 «Κύριοι,

   Ως Δ.Σ. των Κλάδων μετά από πολλή περίσκεψη και προβληματικό, βλέποντας τα όσα επισυμβαίνουν στα Δημόσια Νοσοκομεία και τον τρόπο λειτουργίας του ΟΚΥπΥ, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας όσον αφορά τις διάφορες αποφάσεις και ενέργειες από πλευράς του ΟΚΥπΥ.

   Συγκεκριμένα όσον αφορά την χθεσινή ανακοίνωση του Εκτελεστικού Διευθυντή της περιφέρειας Λάρνακας - Αμμοχώστου για την υποχρέωση του προσωπικού να φέρει τα προστατευτικά μέσα, σύμφωνα με την οποία θα τιμωρείται οποιοσδήποτε δεν φέρει τα ενδεικνυόμενα προστατευτικά μέσα, το ολιγότερο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί είναι ατυχής τοποθέτηση. Κατά την γνώμη μας θα μπορούσε να επιστηθεί η προσοχή του προσωπικού με πολύ διαφορετικό τρόπο.

   Όσον αφορά τη λειτουργία του θαλάμου βραχείας νοσηλείας στο Νοσοκομείο Λεμεσού η διαπίστωση μας είναι ότι από τύχη δεν έγινε διασπορά τού κορωνοϊου και αυτό έγινε μετά από έντονη αντίδραση του νοσηλευτικού προσωπικού, που εντόπισε ότι υπάρχει σοβαρά πρόβλημα  στον εξαερισμό.

    Επιπρόσθετο ατυχές συμβάν, είναι η πρόθεση ανάπτυξης επιπρόσθετων χώρων εντατικής νοσηλείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου μετά από αυτόβουλη επίσκεψη της Νοσηλευτικής Διοίκησης και ομάδας νοσηλευτών από την υφιστάμενη εντατική διαπιστώθηκε ότι ο χώρος δεν παρείχε την στοιχειώδη ασφάλεια για το προσωπικό.  Μετά από υποδείξεις, που έγιναν, οι χώροι αναπροσαρμόζονται ώστε να προσφέρουν ασφάλεια στο προσωπικό

   Τα πιο πάνω, και άλλα πολλά, τα οποία καταγράφονται και θα αναδειχθούν μελλοντικά είναι ένδειξη για το πώς ο ΟΚΥπΥ λειτουργεί χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν και χωρίς να επιζητά την συνεργασία εκείνων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και οι οποίοι είναι αυτοί που είναι εκτεθειμένοι.

    Το λιγότερο που θα μπορούσαν οι διοικούντες του ΟΚΥπΥ είναι να λαμβάναν υπ’ όψιν και την γνώμη της Νοσηλευτικής Διοίκησης, πράγμα το οποίο μέχρι τώρα δεν γίνεται.

Κύριοι της Κυπριακής Πολιτείας,

       Ο λόγος που αντιδρούμε, κοινοποιώντας ανοικτά τις θέσεις μας για τα διάφορα συμβάντα δεν είναι γιατί θέλουμε να δημιουργήσουμε εντυπώσεις και προβολή αλλά, θεωρούμε ότι είναι η μόνη οδός που μας απομένει εφόσον οι μέχρι τώρα εμπειρίες μας αποδεικνύεται πως  οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια επικοινωνίας δεν έχει αποτέλεσμα.

      Ως Νοσηλευτικοί Κλάδοι της ΠΑΣΥΔΥ, συμπεριφερθήκαμε συναινετικά, εκφράζοντας αρκετές φορές τη θέση ότι είμαστε στην διάθεση του ΟΚΥπΥ να συνεργαστούμε για το καλό όλων μας, αλλά κυρίως όλοι μαζί ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τον αόρατο εχθρό που έχουμε απέναντι μας.  Αντί της συνεργασίας και εμπλοκής μας στην προσπάθεια πολλές φορές βρίσκαμε κλειστές πόρτες.

     Εμείς ως Κλάδοι έχουμε υποχρέωση και ευθύνη να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε τους συναδέλφους μας με οποιοδήποτε τρόπο και κυρίως νιώθουμε τεράστια ευθύνη να διασφαλίσουμε την ασφάλεια, στον μεγαλύτερο δυνατόν βαθμό, όλων των εργαζομένων στα δημόσια Νοσηλευτήρια.

   Τέλος καλούμε την Πολιτεία να παρέμβει ώστε να τερματιστούν άμεσα οι αυθαιρεσίες και οι ετσιθελισμοί από εκείνους που νομίζουν ότι όλα όσα αποφασίζουν και υλοποιούν είναι τα σωστά και τα πρέποντα και να σταματήσουν να μας φέρνουν αντιμέτωπους με τετελεσμένα».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter
244