ΠΑΣΥΔΥ: Εκτεθειμένο στην οργή ασθενών το Νοσηλευτικό Προσωπικό του ΤΑΕΠ Λεμεσού


Με ανακοίνωσή του,, ο Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού προσωπικού της ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει

«Για μια ακόμη φορά το Νοσηλευτικό  Προσωπικό του ΤΑΕΠ Λεμεσού βρέθηκε εκτεθειμένο να αντιμετωπίζει την οργή και επιθετική συμπεριφορά ασθενών και συνοδών λόγω καθυστέρησης στη διεκπεραίωση της εξέτασής τους.

Η έντονη λεκτική βία, η απειλητική, προσβλητική και εκφοβιστική συμπεριφορά πολιτών που ανέμεναν εξετάσεις στο ΤΑΕΠ, προκαλώντας ψυχολογικό εκφοβισμό στον Νοσηλευτή της Διαλογής στο ΤΑΕΠ είχαν ως αποτέλεσμα μη μπορώντας ο συνάδελφος να υπομείνει το εχθρικό κλίμα που δημιουργήθηκε εναντίον του, να αποχωρήσει από την εργασία του.

Με αφορμή το πιο πάνω περιστατικό καθηκόντως οφείλουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

  • Τα προβλήματα των ΤΑΕΠ δεν έχουν επιλυθεί, δεν έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, αντιθέτως αυξάνονται.
  • Η φυγή γιατρών συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.
  • Οι ώρες αναμονής αυξάνονται. Οι ασθενείς συνεχίζουν να παραμένουν επί ώρες στα ΤΑΕΠ αναμένοντας να εξεταστούν. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα οι ασθενείς αναμένουν πέραν του 24ώρου να γίνουν εισαγωγή.
  • Η εκδήλωση κάθε είδους βίας προς το προσωπικό συνεχίζεται και «καλά κρατεί».
  • Το προσωπικό έχει εξαντληθεί και ζητά να μετακινηθεί από τα ΤΑΕΠ.

Καλούμε ακόμα μια φορά την πολιτεία να προστατέψει τους εργαζόμενους.

Καλούμε ακόμα μια φορά τους πολίτες να επιδείξουν υπομονή, γιατί δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι επειδή το πολυδιαφημιζόμενο ΓΕΣΥ δεν έχει επιλύσει τα προβλήματα των Δημόσιων Νοσοκομείων, αλλά αντίθετα προκάλεσε κι άλλα, ιδιαίτερα στο θέμα της απογύμνωσης των Νοσοκομείων από γιατρούς.

Ως εργαζόμενοι στον Τομέα της Υγείας επιδιώκουμε την παροχή ασφαλούς φροντίδας Υγείας στους πολίτες και καταβάλλουμε το άπαν των δυνάμεών μας προς εκπλήρωση του σκοπού αυτού.

Με τα όσα διαδραματίζονται ωστόσο καταλήγουμε στο να διερωτόμαστε: Άραγε η πολιτεία, και οι θεσμοί συμμερίζονται τους προβληματισμούς μας;»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











805