ΠΑΣΥΔΥ: Aυθόρμητη δίωρη στάση εργασίας του Νοσηλευτικού Προσωπικού Ψυχικής Υγείας


Ο Κλάδος Νοσηλευτικού Προσωπικού Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας της ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει:

 "Συνήλθε σήμερα εκτάκτως το Δ.Σ. του Κλάδου με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείου Αθαλάσσας, με την πληρότητα να ξεπερνά το 120%, με αποτέλεσμα να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ασφάλεια και η υγεία των ψυχικά ασθενών και του Νοσηλευτικού προσωπικού.

Οι εισαγωγές στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας έχουν αυξηθεί δραματικά εδώ και καιρό, με το κράτος να δηλώνει ΑΠΩΝ, αφού κανένας σχεδιασμός ή προγραμματισμός δεν έχει προηγηθεί, ούτε έχει εκφραστεί η οποιαδήποτε πρόθεση για να γίνει αυτό.

Το Δ.Σ. αποφάσισε ως πρώτο μέτρο αντίδρασης να προχωρήσει σήμερα σε εκδήλωση διαμαρτυρίας με αυθόρμητη δίωρη στάση εργασίας του Νοσηλευτικού Προσωπικού του Νοσοκομείου Αθαλάσσας, μεταξύ των ωρών 12μ. και 2μ.μ. στην είσοδο του Νοσοκομείου Αθαλάσσας, τηρουμένων όλων των απαιτούμενων υγειονομικών μέτρων προς αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Απαιτούμε την εμπλοκή και παρέμβαση της πολιτείας και όλων των αρμοδίων φορέων για άμεση λήψη πολιτικών αποφάσεων για επίλυση του προβλήματος της υπερπληρότητας του Νοσοκομείου Αθαλάσσας, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες προς τους ψυχικά ασθενείς μέσα σε ασφαλές και υγιές περιβάλλον, δίχως παράλληλα να κινδυνεύουμε ούτε οι ίδιοι.
Απαιτούμε Προστασία και Σεβασμό προς τους Ψυχικά Ασθενείς. Έχουν και αυτοί το δικαίωμα για μια Ισότιμη, Ποιοτική φροντίδα Υγείας.

Απαιτούμε Προστασία του Νοσηλευτικό προσωπικό”.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter
1019