ΠΑΣΥΔΥ: Αδιαμφισβήτητη ανάγκη για στήριξη και ενίσχυση των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας


 

Με ανακοίνωσή του ο Κλάδος Νοσηλευτικού Προσωπικού Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου. Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τις ψυχικές ασθένειες, καθώς και η εντατικοποίηση των προσπαθειών για τη στήριξη της ψυχικής υγείας.

Το φετινό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2022 του World Federation for Mental Health και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι: Ας κάνουμε την ψυχική υγεία και την ευημερία παγκόσμια προτεραιότητα – Make Mental Health & Well-Being for All a Global Priority.

Μέσω του φετινού μηνύματος αποτυπώνεται η αδιαμφισβήτητη ανάγκη για στήριξη και ενίσχυση των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, το οποίο πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, για τη διασφάλιση ενός πιο ελπιδοφόρου αύριο για την κοινωνία μας. 

Στην Κύπρο, δυστυχώς, ο αριθμός των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ψυχική τους υγεία έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία τρία χρόνια, με αποτέλεσμα την επιδείνωση της ήδη τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο μοναδικό νοσηλευτήριο ψυχικά ασθενών, το Νοσηλευτήριο Αθαλάσσας με την πληρότητα να ξεπερνά το 140%.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας το Δ.Σ. Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού Ψυχικής Υγείας, καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να θέσουν ως προτεραιότητά τους την ψυχική υγεία και την ευημερία των ατόμων αυτών και να προχωρήσουν άμεσα σε όλες αυτές τις δέουσες ενέργειες για άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν .

Υπογραμμίζουμε για ακόμη μία φορά την απαίτησή μας για παροχή προστασίας στους ψυχικά πάσχοντες και του απαιτούμενου σεβασμού προς τα άτομα αυτά, διασφαλίζοντας τους το αναφαίρετο δικαίωμα για ισότιμη και ποιοτική φροντίδα υγείας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











907