ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.: «Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε, βοηθήστε μας»


Εκφράζει απεριόριστη ευγνωμοσύνη προς τους νοσηλευτές και καλεί τον κυπριακό λαό να κάμει υπομονή και να μείνει σπίτι

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών, με την ευκαιρία του Πάσχα, απευθύνει προς τους νοσηλευτές και ολόκληρο τον κυπριακό λαό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για καλύτερες μέρες.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε και δημόσια την απεριόριστη ευγνωμοσύνη μας στον κάθε νοσηλευτή και την κάθε νοσηλεύτρια, στις μαίες και επισκέπτριες υγείας, που δίνουν πραγματικές μάχες για να σωθούν ανθρώπινες ζωές και να παραμείνουν χαμηλά τα ποσοστά διάχυσης του COVID – 19. Είμαστε υπερήφανοι για σας. Πάντοτε ήμασταν αλλά αυτή τη φορά ακόμη περισσότερο», αναφέρει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Σε έκκλησή της προς τον κυπριακό λαό η συντεχνία των νοσηλευτών αναφέρει επίσης: «Σας παρακαλούμε από την καρδιά μας, τηρήστε τις οδηγίες που σας δίνονται, κάμετε ακόμη λίγη υπομονή, πάρτε όλα τα μέτρα. Μπόρα είναι και θα περάσει!».

Αυτούσιο το πασχαλινό μήνυμα της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. στη συνέχεια:

«Το φετινό Πάσχα δεν είναι όπως τα άλλα. Η φετινή Ανάσταση βρίσκει τον τόπο μας και ολόκληρη την ανθρωπότητα ενώπιον μιας πρωτοφανούς πανδημίας που σαρώνει στο διάβα της τα πάντα. Συστήματα υγείας, οικονομίες, επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Οι επαγγελματίες υγείας δέχονται το μεγαλύτερο “χτύπημα”. Σε ολόκληρο τον κόσμο ιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, όντας στην πρώτη γραμμή του αγώνα, είτε ασθενούν και υποχρεώνονται να περάσουν δύσκολες μέρες σε καραντίνα, είτε μετακομίζουν μακριά από τις οικογένειές τους για να μπορούν να υπηρετούν το καθήκον συνεχίζοντας την προσφορά προς τον συνάνθρωπό μας.

Οι νοσηλευτές της Κύπρου βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στη μάχη κατά του COVID - 19, αγωνίζονται, παλεύουν, άλλοτε με περιορισμένα υλικοτεχνικό εξοπλισμό κι πλέον με περισσότερα μέσα.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε και δημόσια την απεριόριστη ευγνωμοσύνη μας στον κάθε νοσηλευτή και την κάθε νοσηλεύτρια, στις μαίες και επισκέπτριες υγείας, που δίνουν πραγματικές μάχες για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, να παραμείνουν χαμηλά τα ποσοστά διάχυσης του ιού.

Ξέρουμε πως δίνετε όλοι και όλες την ψυχή σας, στερούμενοι/ες τις οικογένειες, τα παιδιά, τους γονείς σας, κάθε αγαπημένο πρόσωπό σας.

Είμαστε υπερήφανοι για σας. Πάντοτε ήμασταν αλλά αυτή τη φορά ακόμη περισσότερο.

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να απευθύνουμε το δικό μας μήνυμα σε όλους τους συμπολίτες μας.

Μεθαύριο είναι Πάσχα. Όπως κάθε χρόνο, θα θέλατε να περάσετε στιγμές χαράς και αγάπης με την οικογένεια και τους δικούς σας. Και εμείς αυτό θέλουμε. Όμως, οι συνθήκες μάς υποχρεώνουν να είμαστε πιστοί στο καθήκον, όπως πάντα. Αυτή τη φορά σας καλούμε να τηρείτε και εσείς πιστά τις επίσημες οδηγίες.

Δίνουμε μάχες και αντιλαμβανόμαστε κάθε μέρα τι σημαίνει αυτός ο ιός. Ένας αόρατος εχθρός, δεν είναι λόγια να πανικοβάλλουμε, είναι η πραγματικότητα. Σας παρακαλούμε από την καρδιά μας, τηρήστε τις οδηγίες που σας δίνονται, κάμετε ακόμη λίγη υπομονή, πάρτε όλα τα μέτρα. Μπόρα είναι και θα περάσει! Κι όταν βγούμε από εδώ μέσα όλοι και όλες δυνατοί και γεροί, θα είμαστε ακόμη πιο υπερήφανοι για όλους εσάς. Γιατί ο λαός μας έχει αποδείξει στην πράξη, χρόνια τώρα, ότι στα δύσκολα είναι ενωμένος! Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε! Βοηθήστε μας!».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1293