Οργανωτικός ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.: «Άσκοπες και επικίνδυνες οι μεταφορές ασθενών από τη μια πόλη στην άλλη»


Ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. Σάββας Ιακώβου σε δηλώσεις του στο yeianewsκαταγγέλλει «άσκοπες και επικίνδυνες μεταφορές ασθενών από τη μια πόλη στην άλλη και σπατάλη πόρων για μετακινήσεις που θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν το Νοσοκομείο Αναφοράς διέθετε κλίνες εντατικής νοσηλείας».

Ο κ. Ιακώβου εξηγεί πως «όλες αυτές οι μετακινήσεις των σοβαρά ασθενών γίνονται από νοσηλευτές, οι οποίοι εργάζονται στα ασθενοφόρα, με αυξημένους κινδύνους για την υγεία τους και την υγεία των ασθενών».

Ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. επισημαίνει ακόμη πως «το βάρος της πανδημίας καλείται να το επωμιστεί για άλλη μια φορά ο δημόσιος τομέας και τα αυτόνομα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, με πρώτο το Νοσοκομείο Αναφοράς, ένα νοσοκομείο που δεν διαθέτει κρεβάτια εντατικής νοσηλείας που, σε αυτή την πανδημία είναι το πρώτο που μετρά για ένα σύστημα υγείας».

Ο Σάββας Ιακώβου αναφέρει στη συνέχεια πως «σημαντικό πρόβλημα δημιουργείται και στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, γιατί δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή για νοσηλεία θετικών κρουσμάτων και οι ασθενείς αυτοί θα πρέπει να μεταφέρονται επίσης στο Νοσοκομείο Αναφοράς».

Ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. αναφέρει στη συνέχεια πως «οι νοσηλευτές είναι η μεγαλύτερη ομάδα εργαζομένων στα νοσηλευτήρια με χρόνια εμπειρίας στον χώρο και είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει η συμμετοχή των προϊσταμένων των νοσηλευτών,  οι οποίοι διαθέτουν μεγάλη εμπειρογνωμοσύνη στο αντικείμενό τους, στα κέντρα αποφάσεων και στον σχεδιασμό δράσεων του κάθε νοσοκομείου».

Η υποστελέχωση

Αναφερόμενος στα προβλήματα υποστελέχωσης επισημαίνει πως  «έχουν δημιουργηθεί νέες δομές στα νοσηλευτήρια όπως τα ιατρεία δημόσιας υγείας, τμήματα βραχείας νοσηλείας ασθενών με Covid - 19 και αυξημένες ανάγκες στις εντατικές μονάδες  χωρίς να στελεχώνονται κατάλληλα. Η κατάσταση αυτή υποχρεώνει  αρκετούς θαλάμους να αναστέλλουν τις άδειες των νοσηλευτών και οι νοσηλευτές να εργάζονται διπλές βάρδιες και υπερωριακά χωρίς off, για να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν».

Ο κ. Ιακώβου αναφέρει πως «η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. ζητά να γίνουν άμεσα οι προσλήψεις όλων των νοσηλευτών που συμφωνήθηκαν των περασμένο Ιούνιο με τον ΟΚΥπΥ, ώστε να βελτιώσουμε σε κάποιο βαθμό το πρόβλημα της υποστελέχωσης στα νοσηλευτήρια».

Καταλήγοντας, προσθέτει πως «η συντεχνία ζητά να βρεθεί ο τρόπος ώστε να μεταφερθούν ή να αποζημιωθούν οι άδειες των συναδέλφων, τις οποίες μέχρι το τέλος του έτους εκ των πραγμάτων δεν θα καταφέρουν να τις πάρουν. Θεωρούμε ότι δεν θα ήταν σωστό να αδικήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που τάχθηκαν να μας προστατεύουν χάνοντας τα εργασιακά τους δικαιώματα».

 
Comments (0)

Add a new comment:


Newsletter


692