Οι Ακτινογράφοι στους Αξονικούς των κρ. νοσοκομείων, επαναφέρουν το μέτρο αποχής από υπερωρίες


Η ΠΑΣΥΔΥ ανακοινώνει ότι «οι Ακτινογράφοι εργαζόμενοι στους Αξονικούς Τομογράφους των κρατικών νοσοκομείων, ανακοινώνουν ότι από τη Δευτέρα 08 Νοεμβρίου 2021 επαναφέρουν το μέτρο αποχής από υπερωριακή εργασία με το σύστημα αναμονής και κλήσεων σε παγκύπρια βάση. Το μέτρο αυτό επηρεάζει τη λειτουργία των τμημάτων αξονικής τομογραφίας κατά τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες. Οι προγραμματισμένες εξετάσεις κατά την πρωινή λειτουργία των νοσηλευτηρίων θα εκτελούνται κανονικά.

Θεωρούμε την επαναφορά του μέτρου επιβεβλημένη δεδομένης της άρνησης του Υπουργείου Οικονομικών για έγκριση της συμφωνίας που συνομολογήθηκε μεταξύ Υπουργείου Υγείας και ΠΑΣΥΔΥ από τον Οκτώβριο του 2019, αλλά και της αδυναμίας του ΟΚΥπΥ είτε να υιοθετήσει τα όσα συμφωνήσαμε με το Υπουργείο Υγείας και να τα εφαρμόσει με δική του πρωτοβουλία είτε να εισηγηθεί μια εναλλακτική λύση που να δημιουργεί θετικές προοπτικές.

Ενόψει των πιο πάνω και των αλλεπάλληλων αναβολών στην υλοποίηση των όσων έχουν συμφωνηθεί θεωρούμε ότι η όλη προσπάθεια έχει καταλήξει σε αδιέξοδο. Το ΔΣ του Κλάδου επιθυμεί να υπενθυμίσει, ότι οι επηρεαζόμενοι συνάδελφοι για τρία χρόνια επέδειξαν υπευθυνότητα και υπομονή, αναμένοντας την έγκριση της.

Καταλήγοντας, θα θέλαμε να απολογηθούμε στους ασθενείς για την όποια ταλαιπωρία ενδεχομένως θα υποστούν και να τονίσουμε ξανά ότι δυστυχώς η αδιαφορία της επίσημης πλευράς δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από την εφαρμογή των προαναφερόμενων μέτρων αντίδρασης. Επισημαίνουμε ότι, το Υπουργείο Υγείας και η Διεύθυνση του ΟΚΥπΥ ενημερώθηκαν στις 27 Οκτωβρίου 2021 για την πρόθεση λήψης μέτρων έτσι ώστε να προβούν σε όλες τις απαραίτητες διευθετήσεις για κάλυψη των επειγόντων περιστατικών που θα παρουσιαστούν κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες μετά τις 08 Νοεμβρίου».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











2211