Ο Ιατροί της ΠΑΣΥΔΥ εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους 2 γιατρούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα


«Το τεκμήριο της αθωότητας είναι θεμελιώδης αρχή σε κάθε δημοκρατικό πολίτευμα»

Ο Κλάδος Ιατρών της ΠΑΣΥΔΥ με ανακοίνωσή του αναφέρεται στο πρόσφατο θλιβερό περιστατικό του θανάτου της δεκαπεντάχρονης Ιωάννας Σκορδή εκφράζει τη λύπη του και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους και την οικογένειά του και σημειώνει τα ακόλουθα:

«Οι τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες προήλθε ο θάνατος της Ιωάννας διερευνώνται από την αστυνομία κατόπιν οδηγιών της Νομικής Υπηρεσίας, ενώ η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ) έχει θέσει σε διαθεσιμότητα δύο γιατρούς του Μακάριου Νοσοκομείου μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές έρευνες. Αναμφίβολα, η σοβαρότητα του περιστατικού επιβάλλει την πλήρη διερεύνηση του, μέσα από τις νενομισμένες διαδικασίες και εάν και όπου υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν.

Παράλληλα, ο Κλάδος Ιατρών και Κλινικών Διευθυντών θεωρεί επιβεβλημένο το σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας που συνιστά αναντίλεκτα βασική προϋπόθεση για την εφαρμογή της αρχής της δίκαιης δίκης και αποτελεί εγγύηση για τη σωστή απονομή της δικαιοσύνης. Το τεκμήριο της αθωότητας είναι θεμελιώδης αρχή σε κάθε δημοκρατικό πολίτευμα. Κατά κανόνα το τεκμήριο αυτό παύει να ισχύει μόνο μετά τη διαπίστωση της ενοχής του κατηγορουμένου από το δικαστήριο και συνεπώς η απόφαση για διαθεσιμότητα των συναδέλφων δεν μπορεί να εκλαμβάνεται με κανένα τρόπο και καταδίκη τους.

Καταλήγοντας το Δ.Σ. του Κλάδου εκφράζει τη συμπαράσταση του στους δύο γιατρούς και εύχεται παράλληλα η περίοδος αυτή να αποτελέσει απλά μια κακή παρένθεση στη μεγάλη προσφορά των γιατρών του Μακάριου Νοσοκομείου που με τις πράξεις τους και την αφοσίωση τους στο ιατρικό λειτούργημα έχουν βοηθήσει χιλιάδες παιδιά και οικογένειες».

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1073