Νοσηλευτές, Ιατροί και Εργοθεραπευτές σε κοινή εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή


Aύριο Πέμπτη 15 Απριλίου 2021; Διαμαρτυρία για μη επίλυση των διαχρονικών προβλημάτων Οι ψυχικά ασθενείς δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι., η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.), ο Κλάδος Νοσηλευτικού Προσωπικού Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και ο Κλάδος Εργοθεραπευτών της ΠΑΣΥΔΥ αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη η ώρα 10:00 έξω από τη Βουλή, τηρουμένων όλων των απαιτούμενων υγειονομικών μέτρων προς αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της  Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, η οποία συνέρχεται για να εξετάσει διάφορα θέματα που αφορούν τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, συμπεριλαμβανομένου και του Νοσοκομείου Αθαλάσσας.

Οι συντεχνίες προχώρησαν στην πιο πάνω απόφαση καθώς, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των Λειτουργών Υγείας και τα μηνύματα βοήθειας που εκπέμπουν εδώ και αρκετό καιρό στους αρμόδιους φορείς και την πολιτεία για τα όσα δραματικά συμβαίνουν στις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, τα προβλήματα δεν έχουν επιλυθεί.

Σε περίπτωση που δεν δρομολογηθεί άμεσα και με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα η επίλυσή τους, θα εξεταστούν περαιτέρω μέτρα αντίδρασης.

Τέλος, θα θέλαμε να τονίσουμε για ακόμη μια φορά ότι οι ψυχικά ασθενείς δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας ούτε άτομα ενός κατώτερου Θεού, δικαιούνται και οφείλουμε να τους παρέχουμε την Ισότιμη Ποιοτική Φροντίδα Υγείας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1299