Κλάδος Ιατρών και Κλινικών Διευθυντών ΠΑΣΥΔΥ: Εμείς τηρούμε πλήρη άγνοια


«Tην ευθύνη για την διακοπή της λειτουργίας των νοσοκομείων το απόγευμα δεν τη φέρουν οι ιατροί»

Με ανακοίνωση της ο Κλάδος Ιατρών και Κλινικών Διευθυντών της ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει, με αφορμή τα όσα τις τελευταίες μέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, επιθυμεί να διευκρινίσει ότι το πρόγραμμα απογευματινής εργασίας, αποτελούσε πρωτοβουλία των ιατρών, που αγκαλιάστηκε από τους εργαζόμενους και υλοποιήθηκε από την Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας με απόλυτη επιτυχία από την 1η Ιανουαρίου 2016 μέχρι τη 31η Δεκεμβρίου 2020. Μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας, παρ’ όλες τις έντονες ενστάσεις μας η διοίκηση του ΟΚΥπΥ αποφάσισε αυθαίρετα την διακοπή του.

Σε συναντήσεις που ακολούθησαν ο Κλάδος μας υπέδειξε έντονα την ανάγκη συνέχισης του προγράμματος και προέβη σε έντονες παραστάσεις για την έναρξη διαλόγου με στόχο την προσαρμογή και μόνιμη εφαρμογή του προγράμματος προς εξυπηρέτηση των ασθενών. Ακόμη και κατά την διάρκεια της έξαρσης της πανδημίας προβήκαμε σε έντονες εκκλήσεις προς την διοίκηση του ΟΚΥπΥ για την επανέναρξη του προγράμματος με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών (non covid) των οποίων ο αριθμός λόγω της υπολειτουργίας των νοσηλευτηρίων μεγάλωνε δραματικά.

Με βάση τα πιο πάνω θεωρούμε αυταπόδεικτο ότι την ευθύνη για την διακοπή της λειτουργίας των νοσοκομείων κατά τις απογευματινές ώρες σίγουρα δεν τη φέρουν οι ιατροί. Επίσης θέλουμε να τονίσουμε ότι η δημιουργία της πρότασης για την επαναφορά του προγράμματος δεν αποτελεί πρωτοβουλία του ΟΚΥπΥ, αλλά πρωτοβουλία των συντεχνιών η οποία έφτανε στο σημείο παράκλησης προς τους διοικούντες με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση της ανάγκης για σωστή και επαρκή εξυπηρέτηση των ασθενών μας. Προς τούτο ζητήθηκε να τεθεί η οποιαδήποτε πρόταση θεσμικά στην ad-hoc επιτροπή (εκπρόσωποι ΟΚΥπΥ, Υπουργείου Υγείας και συντεχνιών) που επιλαμβάνεται τα θέματα οικονομικών συμφωνιών, με στόχο την διαμόρφωση μιας κοινά αποδεκτής πρότασης. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη πρόταση, απλά διαβάζουμε από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας λεπτομέρειες σχετικά με την πρόταση, στην οποία μάλιστα αναφέρονται και ποσοστά αποζημίωσης, πράγμα για το οποίο εμείς τηρούμε πλήρη άγνοια.

Ο Κλάδος Ιατρών και Κλινικών Διευθυντών πιστός στις αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της θεσμοθετημένης διαβούλευσης είναι έτοιμος να συμμετάσχει σε ένα εποικοδομητικό ουσιαστικό διάλογο επί του θέματος, αλλά θα δηλώσει απών από τα οποιαδήποτε αχρείαστα επί του θέματος επικοινωνιακά παιχνίδια και τις όποιες μονομερείς εξαγγελίες των διοικούντων από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











883