Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. στηρίζει το νοσηλευτικό προσωπικό


Απαιτεί την εξεύρεση των κατάλληλων λύσεων για αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών κάλυψης

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των πρωτοκόλλων και μέτρων που λαμβάνονται για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των εξάπλωσης του Κορωνοϊού Covid – 19 και αφορούν ή συμπεριλαμβάνουν δράσεις από το νοσηλευτικό προσωπικό.

Όπως αναφέρει «το νοσηλευτικό προσωπικό με την επιστημονική τεκμηρίωση και την επαγγελματική ευσυνειδησία που το χαρακτηρίζει και μακριά από φαινόμενα παραπληροφόρησης και κινδυνολογίας, στέκεται αρωγός στην όλη προσπάθεια για σωστή ενημέρωση και εφαρμογή των κατάλληλων μέτρων και πρωτοκόλλων, εδραιώνοντας το αίσθημα ασφάλειας σε όλη την κοινωνία».

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει η συντεχνία, «ήδη, σε καθημερινή βάση, το νοσηλευτικό προσωπικό εργάζεται σε ένα ιδιαίτερα επιβαρυμένο εργασιακό περιβάλλον το οποίο χαρακτηρίζεται από υποστελέχωση και έκθεση σε ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας».

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. αναγνωρίζει τις ανάγκες που παρουσιάζονται για στελέχωση από νοσηλευτές για τη λήψη και εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των περιστατικών με Covid – 19 και απαιτεί άμεσα την εξεύρεση των κατάλληλων λύσεων για αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών κάλυψης που αναμένονται.

Η συντεχνία επισημαίνει ακόμη ότι «είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι, το υφιστάμενο νοσηλευτικό προσωπικό που εργοδοτείται στα νοσηλευτήρια και κέντρα υγείας καλείται σε τακτική βάση, εδώ και πάρα πολύ καιρό, να καλύψει υπερωριακά ενδονοσοκομειακές και εξωνοσοκομειακές ανάγκες με αποτέλεσμα τη σημαντική επιβάρυνση και εξουθένωσή του. Η έξαρση του ιού αυξάνει ακόμη περισσότερο τον φόρτο εργασίας του».

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. συγχαίρει και στηρίζει όλο το νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο με αίσθημα αλτρουισμού και αλληλεγγύης,  υπερβάλλει εαυτόν και στέκεται στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1295