Δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία από 6 συνδικαλιστικές οργανώσεις


Κοινή απόφαση ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑΣΥΝΟ

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. αποφάσισαν από κοινού να καλέσουν τα μέλη τους στα δημόσια νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, να πραγματοποιήσουν 2ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας, την ερχόμενη Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023, μεταξύ των ωρών 8.30 π.μ. και 10.30 π.μ.

Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, η στάση εργασίας πραγματοποιείται για τη μη τήρηση των δεσμεύσεων του Οργανισμού για συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης.

Οι συντεχνίες αναφέρουν ότι, παρά τις προειδοποιήσεις με δυο τελευταίες επιστολές ημερομηνίας 2.12.2022 και 15.12.2022, ο ΟΚΥπΥ καθυστέρησε αδικαιολόγητα να καθορίσει σύσκεψη εντός Νοεμβρίου για να προχωρήσει η συζήτηση και να ολοκληρωθεί η συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης για το προσωπικό που προσλήφθηκε με προσωπικά συμβόλαια μέχρι τέλος Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρεται «αυτές ήταν οι δεσμεύσεις του  ΟΚΥπΥ ενώπιον των συντεχνιών από τις 3 Νοεμβρίου 2022. Στις εν λόγω επιστολές καλούσαμε τον Οργανισμό να ενεργήσει άμεσα για να προχωρήσει η διαδικασία σύμφωνα με τις σχετικές δεσμεύσεις και ο Οργανισμός είχε προειδοποιηθεί για κωλυσιεργία σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που επηρεάζει δυσμενώς πολύ μεγάλο αριθμό εργαζομένων».

Οι συντεχνίες είχαν προειδοποιήσει ότι η μη τήρηση των δεσμεύσεων του Οργανισμού θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε εργατική αναταραχή με τη λήψη δυναμικών μέτρων.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter627