Αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας ΠΑΣΥΝΟ-ΠΑΣΥΔΥ για υποστελέχωση της ΜΕΘ 2 για Covid


Επικροτούν και ζητούν άμεσα κάλυψη των ελλείψεων προσωπικού 

Οι νοσηλευτές που εργάζονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 2  (CΟVID-2) του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας πραγματοποίησαν, την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022,  αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας με την έγκριση των συντεχνιών τους,  λόγω της νοσηλευτικής υποστελέχωσης στο τμήμα και της υπερπληρότητας της Μονάδας το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. και του Κλάδου Νοσηλευτών ΠΑΣΥΔΥ, «οι νοσηλευτές στο συγκεκριμένο τμήμα εργάζονται υπό καθεστώς συνεχών υπερωριών, ώστε να υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό ασφαλείας σε κάθε βάρδια, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε εργασιακή εξουθένωση. Η Διοίκηση του νοσοκομείου είχε διαβεβαιώσει κατ’ επανάληψη τον κλάδο ότι θα εξασφαλιστεί η σωστή αναλογία νοσηλευτών/κλινών, κάτι το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί».  

Τα Διοικητικά Συμβούλια των οργανώσεων στήριξαν την αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας των συναδέλφων και τη χαρακτήρισαν ως απόλυτα δικαιολογημένη.

Όπως αναφέρουν «η  κεντρική διοίκηση του ΟΚΥπΥ  και η διοίκηση του νοσοκομείου πρέπει να εξεύρουν λύσεις στο θέμα της υποστελέχωσης και παράλληλα να αποφεύγονται αποφάσεις και κινήσεις χωρίς προηγουμένως να εξασφαλίζεται η σωστή και εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων και εφόσον πραγματοποιούνται εκ των προτέρων  διαβουλεύσεις και συνεννοήσεις με το προσωπικό».

«Αν η Διοίκηση  του ΟΚΥπΥ και του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας συνεχίσει να παραβλέπει και να υποβαθμίζει τις πραγματικές ανάγκες και δεν φροντίζει για την παροχή της σωστής νοσηλείας με την ασφαλή νοσηλευτική στελέχωση και δεν καταβληθούν προσπάθειες για επίλυση των προβλημάτων,  δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από τη λήψη δυναμικότερων μέτρων», καταλήγουν οι συντεχνίες.

 

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1978