24ωρη απεργία στο Κλινικό Εργαστήριο του ΓΝ Λεμεσού τη Δευτέρα 18 Απριλίου


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου Νοσοκομειακών Εργαστηρίων ενημερώνει ότι «αποφάσισε να προχωρήσει σε εικοσιτετράωρη απεργία, στο Κλινικό Εργαστήριο του ΓΝ Λεμεσού τη Δευτέρα 18/04/2022, για το χρόνιο θέμα της μη στελέχωσης του Κλινικού Εργαστηρίου με βοηθητικό προσωπικό κατά τα απογεύματα, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Επιπλέον, το βοηθητικό προσωπικό που υπηρετούσε στις ώρες κανονικού ωραρίου και έχει αφυπηρετήσει δεν έχει ακόμα αντικατασταθεί.

Η απόφαση μας έχει λάβει την έγκριση της Κεντρικής Γραμματείας της Οργάνωσης μας.

Το θέμα της στελέχωσης με βοηθητικό προσωπικό συζητείται με τη Διεύθυνση ΟΚΥπΥ Λεμεσού τα τελευταία τρία χρόνια χωρίς να υπάρχει καμμιά προσπάθεια επίλυσης του.

Στο Κλινικό Εργαστήριο του ΓΝ Λεμεσού κατά τις ώρες μη κανονικού ωραρίου ένας και μόνο εργαστηριακός επιστήμονας υπηρετεί και έχει την ευθύνη για 2 τμήματα του εργαστηρίου. Πέραν από το επιστημονικό του έργο, που είναι η διεκπεραίωση εργαστηριακών εξετάσεων, η αξιολόγηση τους και η απελευθέρωση τους στον κλινικό χώρο είναι αναγκασμένος να εκτελεί βοηθητικά καθήκοντα και καθήκοντα μηχανογράφησης των εξετάσεων.

Ο φόρτος εργασίας έχει αυξηθεί δραματικά σε σημείο που υπάρχει κίνδυνος να μην μπορούμε πλέον να ανταπεξέλθουμε στα επιστημονικά μας καθήκοντα και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και φροντίδας. Επιπρόσθετα, παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στην απελευθέρωση των αποτελεσμάτων στις Κλινικές του Νοσοκομείου και κατά συνέπεια στις έγκαιρες διαγνώσεις των ασθενών και στην γρήγορη αποσυμφόρηση των ΤΑΕΠ.

Την ημέρα της απεργίας στην Τράπεζα Αίματος στο Κλινικό Εργαστήριο θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας.

Εκφράζουμε τις απολογίες μας στους ασθενείς, στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Ζητάμε την κατανόηση και τη στήριξη τους, έτσι ώστε τα Κλινικά Εργαστήρια των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων να συνεχίσουν να προσφέρουν τις ποιοτικές τους υπηρεσίες στη Δημόσια Υγεία».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1434