Δημήτρης Συλλούρης: Σήμερα το 1ο μεγάλο βήμα μεταρρυθμίσεων στην υγεία


Σήμερα ολοκληρώνεται το πρώτο μεγάλο βήμα των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, ανοίγοντας τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τα δύο νομοσχέδια και το κείμενο κανονισμών του Γενικού Σχεδίου Υγείας, που αναμένεται να ψηφίσει η Βουλή σήμερα, παρουσία και του Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη.

Ο κ. Συλλούρης, στην αναφορά του, είπε ότι πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα νομοθετήματα που έχει μελετήσει η Βουλή.

Έκανε ιστορική αναδρομή των προσπαθειών για ένα Γενικό Σύστημα Υγείας, χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Υπουργού Υγείας να φέρει ενώπιον της Βουλής τα νομοσχέδια. Την ίδια ώρα εξέφρασε την θέση ότι το κοινοβούλιο «ανέλαβε πλήρως τις ευθύνες του».

Το αποτέλεσμα της συλλογικής δουλειάς που έγινε στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής «το έχουμε σήμερα μπροστά μας», είπε και αναφέρθηκε ειδικότερα «στην σκληρή, επίμονη και αποτελεσματική δουλειά που έκανε η Επιτροπή Υγείας».

Όπως είπε ο κ. Συλλούρης, η Επιτροπή συζήτησε το θέμα σε 14 συνεδριάσεις της από τις 3/11/2016 ως την 1/6/2017 και άκουσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και οργανώσεις.

Πρόσθεσε ότι και ο ίδιος πραγματοποίησε συναντήσεις με ΠΙΣ και Κοινωνική Συμμαχία για το ΓεΣΥ, «παρακολούθησα στενά τις εργασίες μελέτης των υπό συζήτηση νομοθετημάτων και γνωρίζω το δύσκολο έργο που είχε να διεκπεραιώσει».

«Με τη σημερινή ψήφιση ολοκληρώνεται το πρώτο μεγάλο βήμα των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας», σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής προειδοποιώντας παράλληλα ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια χωρίς παλινδρομήσεις να εφαρμοστούν «οι δεσμεύσεις που έχουμε όλοι αναλάβει».

Απεύθυνε επίσης έκκληση στους αρμόδιους Βουλευτές να παρακολουθούν στενά το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του ΓεΣΥ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











384