Δημιουργία Έδρας Βιοπληροφορικής στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής


Μεγάλο κονδύλι από την Ε.Ε. για τη δημιουργία έδρας Βιοπληροφορικής προσέλκυσε το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) ως Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μέσα από το νέο πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την ενίσχυση και αναβάθμιση του έργου και της υποδομής των ευρωπαϊκών κέντρων αριστείας μέσω της δημιουργίας νέων Εδρών (H2020-WIDESPREAD-2-2014 -ERA Chairs), το ΙΝΓΚ εξασφάλισε χρηματοδότηση για τη δημιουργία Έδρας Βιοπληροφορικής. Στο πρόγραμμα κατατέθηκαν 88 προτάσεις και χρηματοδοτούνται οι 13 που πέτυχαν την υψηλότερη βαθμολογία.

Το πρόγραμμα με τίτλο «Establishment οf the Bioinformatics ERA Chair at the Cyprus Institute of Neurology and Genetics» και ακρωνύμιο BIORISE, είναι συνολικού προϋπολογισμού πέραν των €2,5 εκατομμυρίων, από τα οποία τα €2,3 θα χρηματοδοτηθούν από Ε.Ε.

Οι στόχοι του προγράμματος, αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι η προσέλκυση εμπειρογνώμονα Βιοπληροφορικής από το εξωτερικό, ο οποίος θα ιδρύσει και αναπτύξει την ομάδα του στο ΙΝΓΚ για τη σημαντική αναβάθμιση στον τομέα, η αξιολόγηση των αναγκών και η μεσολάβηση, ώστε να αυξηθεί η παραγωγική ικανότητα και να αναβαθμιστεί η απόδοση του ΙΝΓΚ στον τομέα της έρευνας και καινοτομίας και η εκπαίδευση και κατάρτιση της επόμενης γενιάς των επιστημόνων, καθώς και των ερευνητών στις εφαρμογές και τις χρήσεις των διαφόρων εργαλείων Βιοπληροφορικής, προκειμένου να ενισχυθεί το επιστημονικό δυναμικό.

Συντονίστρια του έργου είναι η Καθηγήτρια Δρ. Κυπρούλα Χριστοδούλου, Διευθύντρια του Τμήματος Νευρογενετικής του ΙΝΓΚ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











514