ΔΗΚΟ: Ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος


«Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου δίνει την ευκαιρία σε όλους μας, να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα της μάχης κατά της παγκόσμιας μάστιγας στο επίπεδο της πρόληψης, της ιατρικής αντιμετώπισης του καρκίνου, αλλά και στο επίπεδο της ευαισθητοποίησης των κοινωνιών έναντι των καρκινοπαθών». Αυτά αναφέρει το ΔΗΚΟ σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Στην πατρίδα μας έχουν γίνει σημαντικά βήματα σε όλους τους τομείς της μάχης κατά του καρκίνου, αλλά απομένουν να γίνουν πολλά.

Ο βαθμός ευαισθητοποίησης έχει αυξηθεί κατακόρυφα, η κοινωνία είναι πλέον σωστά ενημερωμένη και η αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από καρκίνο έχει διαλύσει κάθε μορφής προκατάληψη και αυτό οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στην εθελοντική δράση οργανώσεων και ομάδων πολιτών.

Αυτό που η πολιτεία επιβάλλεται να πράξει, είναι να διασφαλίσει ότι θα παρέχεται ιατρική και φαρμακευτική φροντίδα, σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα της επιστήμης, χωρίς καμία διάκριση.

Οι καρκινοπαθείς χρειάζονται να νιώσουν έμπρακτα την αγάπη και το ενδιαφέρον των συνανθρώπων τους και της πολιτείας, για να μπορέσουν να πολεμήσουν και να αποδείξουν την πεποίθηση όλων, ότι ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











279