Διευκολύνσεις προς δικαιούχους που επιθυμούν να εγγραφούν σε Προσωπικό Ιατρό Κέντρων Υγείας ΟΚΥπΥ


Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) ενημερώνει ότι από την Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019, με την έναρξη της διαδικασίας εγγραφής στο Μητρώο Δικαιούχων του ΓεΣΥ μέσω του λογισμικού συστήματος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, οι δικαιούχοι θα μπορούν να ενεργοποιήσουν την εγγραφή τους και να επιλέξουν Προσωπικό Ιατρό από τα Κέντρα Υγείας του ΟΚΥπΥ.

Η διαδικασία εγγραφής των δικαιούχων είναι απλή και μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά από τον ίδιο τον δικαιούχο ή οικείο του πρόσωπο είτε με καθοδήγηση από τον Προσωπικό Ιατρό της επιλογής του κάθε δικαιούχου.

Στα Αστικά Κέντρα Υγείας θα λειτουργούν σημεία διευκόλυνσης των δικαιούχων με καταρτισμένους λειτουργούς, οι οποίοι θα μπορούν να καθοδηγήσουν όσους το επιθυμούν να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους είτε ηλεκτρονικά είτε συμπληρώνοντας το Έντυπο Εγγραφής σε Προσωπικό Ιατρό που θα υπάρχει στον χώρο. Σημεία διευκόλυνσης θα λειτουργήσουν από τις αρχές Μαΐου σε όλα τα Κέντρα Υγείας παγκύπρια.

Καλούνται όλοι οι δικαιούχοι που επιθυμούν να εγγραφούν σε Προσωπικό Ιατρό των Κέντρων Υγείας του ΟΚΥπΥ να προσκομίζουν απαραίτητα το δελτίο ταυτότητάς τους για αποφυγή πιθανής ταλαιπωρίας.

Διευκρινίζεται, επίσης, πως η εγγραφή των ενήλικων δικαιούχων θα αρχίσει την Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019, και θα είναι μια συνεχής διαδικασία, χωρίς ημερομηνία λήξης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











379