Διεθνές βραβείο «Aξιόλογης Έρευνας» στην Κλινική Ψυχολογία και Συμπεριφορική Ιατρικής Πανεπ. Κυπρου


Το διεθνές βραβείο «Aξιόλογης Έρευνας» (citation award) έλαβε η ομάδα του εργαστηρίου ACThealthy: Κλινικής Ψυχολογίας και Συμπεριφορικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, με επικεφαλής την Επίκουρη Καθηγήτρια Μαρία Καρεκλά.
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, το Βραβείο απονεμήθηκε κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της ομάδας στο 38ο συνέδριο του Οργανισμού Συμπεριφορικής Ιατρικής (Society of Behavioral Medicine) που διεξήχθη στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας, ΗΠΑ (26 Μαρτίου-2 Απριλίου, 2017).
Η βραβευθείσα έρευνα με τίτλο «Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της Θεραπείας Αποδοχής και Δέσμευσης για την αντιμετώπιση πονοκεφάλων» αποτελεί μέρος του ερευνητικού έργου «Άλγεα» και της διδακτορικής διατριβής του Βασίλη Βασιλείου (απόφοιτου του διδακτορικού προγράμματος Κλινικής Ψυχολογίας, Πανεπιστημίου Κύπρου).
Η εν λόγω μελέτη αξιολόγησε την αποτελεσματικότητα ενός θεραπευτικού προγράμματος βασισμένου στη Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης, συγκρίνοντάς το με ομάδα ελέγχου για την αντιμετώπιση πρωτογενών πονοκεφάλων (τάσεως και ημικρανίας). Οι πονοκέφαλοι αποτελούν τον 3ο πιο συχνό παράγοντα αναπηρίας κατά το παγκόσμιο (Steiner, 2015), ενώ οι υπάρχουσες θεραπείες (φαρμακευτικές και ψυχοκοινωνικές) δεν έχουν επιδείξει ικανοποιητική αποτελεσματικότητα για την αντιμετώπιση τους.
Το έργο Άλγεα συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαική Ένωση (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς πόρους της Ελλάδας και Κύπρου και αποτελούσε συνεργασία μεταξύ του εργαστηρίου ACThealthy , του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, και του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











239