Διεθνές βραβείο νέου ερευνητή στον ακαδημαϊκό του Πανεπ. Κύπρου Κώστα Φάντη


Ο Επίκουρος Καθηγητής Κώστας Α. Φάντης του Τμήματος Ψυχολογίας έχει διακριθεί με τον τίτλο του Νέου Ερευνητή «Jevon S. Newman Early Career Award» για τη συνεισφορά του στη μελέτη της ψυχοπάθειας και αντικοινωνικής συμπεριφοράς

Σημαντική διάκριση πέτυχε ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ψυχολογίας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Κώστας Α. Φάντη, στον οποίο απονεμήθηκε το Βραβείο Νέου Ερευνητή ‘Jevon S. Newman Early Career Award’. Ο Δρ Φάντης διακρίθηκε λαμβάνοντας το εν λόγω βραβείο από την Κοινότητα για την Επιστημονική Μελέτη της Ψυχοπάθειας (Society for the Scientific Study of Psychopathy, SSSP), μεταξύ αξιόλογων συναδέλφων του από ολόκληρο τον κόσμο. Η απονομή του βραβείου έλαβε χώρα την Τρίτη, 22 Μαΐου 2017, στο 7ο επίσημο συνέδριο της Κοινότητας SSSP, που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, και το οποίο φέτος διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Αμβέρσα, στο Βέλγιο.

Ο Επίκουρος Καθηγητής Κώστας Α. Φάντης έχει τιμηθεί για τη σημαντική συνεισφορά του ως νέος ερευνητής στην κατανόηση της ψυχοπάθειας στα πρώιμα στάδια της ακαδημαϊκής του καριέρας, μόλις 10 χρόνια μετά την απόκτηση του διδακτορικού του τίτλου από το Πανεπιστήμιο Georgia State University της Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Η Κοινότητα για την Επιστημονική Μελέτη της Ψυχοπάθειας (Scientific Study of Psychopathy, http://www.psychopathysociety.org/en/) είναι ένας μη κερδοσκοπικός, επιστημονικός Οργανισμός που έχει ως στόχο την προώθηση της διεξαγωγής και της επικοινωνίας των ευρημάτων της επιστημονικής έρευνας στον τομέα της Ψυχοπάθειας. Ως Οργανισμός ενθαρρύνει τη συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση των μελών του, σε μια προσπάθεια για περαιτέρω κατανόηση των χαρακτηριστικών και των αιτιών που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ψυχοπάθειας και αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Επιπρόσθετα, ενισχύει τις προσπάθειες τόσο στη δημιουργία καλύτερων ανιχνευτικών εργαλείων, όσο και στην ανάπτυξη αποτελεσματικών προληπτικών και παρεμβατικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων της ψυχοπάθειας.

Από το 2011, ο SSSP έχει υιοθετήσει το θεσμό της βράβευσης Νέων Ερευνητών (“Jevon S. Newman Early Career Award’’). Το βραβείο απονέμεται ως ένδειξη αναγνώρισης της συνεισφοράς των ερευνητών που βρίσκονται στα αρχικά στάδια της ακαδημαϊκής τους καριέρας και που με το έργο τους έχουν συμβάλλει σημαντικά στην προώθηση της μελέτης και της κατανόησης του φαινομένου της ψυχοπάθειας.

Ο Επίκουρος Καθηγητής Δρ Κώστας Α. Φάντη είναι μέλος του SSSP από το 2011, και μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Κύπρου από το 2009 με πέραν των 70 δημοσιευμένων ερευνητικών μελετών σε αξιόλογα επιστημονικά περιοδικά. Η εν λόγω διάκριση αποτελεί το επιστέγασμα των ερευνητικών προσπαθειών τόσο του ιδίου, όσο και της ερευνητικής ομάδας του Εργαστηρίου Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολόγιας του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1205