7 σημαντικά σημεία για τις φράουλες


ΤΗΣ ΛΟΥΚΙΑΣ ΜΟΥΡΟΥΖΙΔΟΥ*

Είναι τώρα η εποχή τους, και αξίζει να τις απολαύσουμε και για την ωραία γεύση, αλλά και για τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν.

7 σημαντικά σημεία για τις φράουλες:

  1. 6 μεγάλες φράουλες προσφέρουν περίπου 60 θερμίδες, καθιστώντας τις ένα υγιεινό & ελαφρύ σνακ. Μπορούν να καταναλωθούν μόνες τους ή με κάποιο βούτυρο από ξηρούς καρπούς, όπως φουντουκοβούτυρο, ή με δημητριακά ή βρώμη ή σε γιαούρτι.
  2. Έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, 40 - που τις κάνει κατάλληλες και για διαβητικούς.
  3. Με μόνο 6 φράουλες καλύπτουμε 2 φορές, δηλαδή στο 196% τις ημερήσιες μας ανάγκες, σε βιταμίνη Γ, μία πολύ σημαντική βιταμίνη για την καλή άμυνα του οργανισμού.
  4. Είναι πλούσιες σε μαγγάνιο, κάλιο και φυλλικό οξύ, βοηθώντας σε πάρα πολλές λειτουργίες του σώματος μας.
  5. Αποτελούνται από 91% νερό, 8% υδατάνθρακες και ελάχιστο λίπος & πρωτεΐνη, προσφέροντας έτσι πολύ καλή ενυδάτωση στις ψηλές θερμοκρασίες.
  6. Από τα 8% υδατανθράκων, τα 6% είναι σάκχαρα & το 2% φυτικές ίνες, προσφέροντας διαλυτές & αδιάλυτες φυτικές ίνες – πολύ σημαντικές για τη χλωρίδα του εντέρου & την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος.
  7. Για την καλύτερη διατήρηση τους στο ψυγείο χρειάζεται να τις πλύνουμε, να τις στεγνώσουμε πολύ καλά & να τις τοποθετήσουμε σε επίπεδο δοχείο τη μία δίπλα στην άλλη, αφαιρώντας αμέσως όταν μία ξεκινήσει να χαλά.

*Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Θεοδόση Πιερίδη, 14 - 16, 2480, Τσέρι

loukia.mourouzidi@gmail.com

www.loukiamourouzidi.com

99910032




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1613