Διάλογος για να πείσει τα κόμματα, βλέπει Νικόλα Παπαδόπουλο ο Φίλιππος Πατσαλή


Μόνο με ροδοπέταλα δεν φαίνεται πως θα είναι στρωμένος ο δρόμος του Υπουργού Υγείας Φίλιππου Πατσαλή στην προσπάθειά του να πείσει την πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ώστε να υπερψηφίσουν τα δύο νομοσχέδια για τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας, αυτό για το ΓΕΣΥ και για την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Τα νομοσχέδια αναμένεται ότι θα κατατεθούν στη Βουλή περί τα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου, με στόχο να ψηφιστούν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου καθώς αποτελούν και μνημονιακές υποχρεώσεις. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Υγείας εγκαινίασε από χθες το δημόσιο διάλογο με τα κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους, έχοντας συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, ενώ αυτή τη στιγμή συναντάται στα γραφεία του ΔΗΚΟ με τον πρόεδρο του κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλο.

Από το ΑΚΕΛ, φαίνεται να εισπράττει επί του παρόντος την κάθετη διαφωνία του σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για το ΓΕΣΥ, ενώ διαφορετική από την προσέγγιση του Υπουργείου Υγείας είναι και η προσέγγιση του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης αναφορικά με το νόμο για την αυτονόμηση των κρατικών νοσοκομείων. Απ’ εκεί και πέρα, η σφοδρή κριτική που ασκείται στο Υπουργείο Υγείας από την ΕΔΕΚ, διά του αναπληρωτή προέδρου της Μαρίνου Σιζόπουλο, μάλλον δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για στήριξη από μέρους των Σοσιαλιστών στις πολιτικές που εφαρμόζει η προτίθεται να εφαρμόσει ο αρμόδιος για την υγεία Υπουργός. Με τα πιο πάνω δεδομένα, είναι πολύ πιθανόν να αναδυθεί για μια ακόμη φορά, και στην περίπτωση του τομέα της υγείας και των σχεδιαζόμενων μεταρρυθμίσεων, ο… ρυθμιστικός ρόλος του ΔΗΚΟ. Ενδείξεις ή και εκτιμήσεις περί τη στάσης του, θα προκύψουν έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησης Φίλιππου Πατσαλή-Νικόλα Παπαδόπουλου, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











338