Διάλεξη για τη διατροφή και υγεία διοργάνωσαν ΤΕΠΑΚ και Σωματείο «Ευ-Ζην»


Διάλεξη με θέμα «Υγιής Διατροφή και Υγεία» διοργάνωσαν από κοινού, την περασμένη Πέμπτη στη Λεμεσό, με ομιλητή το διακεκριμένο επιστήμονα Παναγιώτη Δρακόπουλο, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και το Σωματείο Δρομέων και Άλλων Αθλημάτων «ΕΥ ΖΗΝ».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου, η διάλεξη είναι η δεύτερη που διοργανώνει το Σωματείο «Ευ-Ζήν», στα πλαίσια των εξαγγελθέντων δράσεων του και η πρώτη που διοργανώνεται με το ΤΕΠΑΚ, μετά την υπογραφή, τον Ιούλιο του 2016, Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ των δύο Φορέων. Στη διάλεξη παρευρέθηκαν το μέλος του ΔΣ του ΚΟΑ Στέλιος Στυλιανού, ο Πρόεδρος του Σωματείου «Στέλιος Κυριακίδης» Σταύρος Κακουρίδης, ο παραολυμπιονίκης Αντώνης Αρέστης, εκπρόσωποι σωματείων, οργανισμών, αθλητικών φορέων, φοιτητές και δρομείς μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Σωματείου «Ευ-Ζην» Ανδρέα Ευθυμίου είπε ότι η δράση του Σωματείο «ΕΥ-ΖΗΝ» δεν είναι μόνο αθλητική άλλα και επιμόρφωση και πολιτισμός και ανέφερε ότι ήδη διοργανώθηκε σεμινάριο με θέμα «Αθλητικά Τραύματα – Πρόληψη – Αποκατάσταση & Θεραπεία», το οποίο παρουσίασαν οι ειδικοί φυσιοθεραπευτές Αντώνης Ζαχαρόπουλος και Δημήτρης Ιωάννου», πρόσθεσε.

Το Δεκέμβριο, συνέχισε, θα ακολουθήσει το 3ο σεμινάριο, το οποίο επίσης συνδιοργανώνεται με τα Γραφεία Αθλητισμού και Φοιτητικής Μέριμνας του ΤΕΠΑΚ, με θέμα «Η Άθληση Παράγοντας Πρόληψης Χρόνιων Παθήσεων», το οποίο θα παρουσιάσει ο επιστήμονας, ειδικός παθολόγος Δρ. Κωστής.

Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του ΤΕΠΑΚ Βασίλης Πρωτοπαπάς, στο δικό του χαιρετισμό είπε ότι το ΤΕΠΑΚ είναι ένα πανεπιστήμιο κοντά στην κοινωνία, ένα πανεπιστήμιο ανοικτό στην κοινωνία.

«Από την πρώτη στιγμή που ιδρυθήκαμε θέλαμε να έχουμε ανοικτές τις πόρτες μας σε όλο των ειδών τις δράσεις. Δεν θέλουμε να είμαστε ένα πανεπιστήμιο γκέτο, ξεκομμένο από την πόλη, ξεκομμένο από τον τόπο μας. Είμαστε θετικοί και πρόθυμοι να συνεργαστούμε με φορείς, αθλητικούς, σαν τον συγκεκριμένο, ερασιτεχνικούς φορείς αλλά και άλλους. Η συνεργασία δεν αποκλείει ασφαλώς άλλα σωματεία δρομέων ή άλλους οργανισμούς αθλητισμού. Είμαστε πάρα πολύ θετικοί σε συνεργασίες. Η φιλοσοφία με την οποία προσεγγίζουμε τις αθλητικές δραστηριότητες είναι πολύ απλή: Προάγουμε τον μαζικό αθλητισμό, μας ενδιαφέρει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, θέλουμε να προάξουμε αθλήματα τα οποία δεν είναι δημοφιλή πέραν από το ποδόσφαιρο που παίζει όλη η Κύπρος», συμπλήρωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι θέλουν να προάξουν αθλήματα που έχουν σχέση με την θάλασσα διότι είμαστε το μόνο πανεπιστήμιο το οποίο είναι σε μια πόλη παραθαλάσσια.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου της Διατροφικής Ζώνης Ελλάδας, Σύμβουλος Διατροφικής Ζώνης, Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητική και Ομοιοπαθητικός Παναγιώτης Δρακόπουλος, μίλησε για τη Μεσογειακή Διατροφική Ζώνη και το ρόλο της στις καλύτερες αθλητικές αποδόσεις εάν εφαρμοστεί κατά 100%.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δρακόπουλος είπε ότι ο καθένας πρέπει να βρει την ποσότητα διατροφής που του αναλογεί, ότι το κάθε γεύμα πρέπει να είναι ισορροπημένο σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη, ότι δεν πρέπει να περάσουν περισσότερες από 5 ώρες μετά το γεύμα χωρίς να φάει κάποιος σνακ, ή 2 με 3 ώρες μετά το σνακ χωρίς να φάει γεύμα, άσχετα αν πεινάει ή όχι.

Ο Κύπριος παραολυμπιονίκης Αντώνης Αρέστης μίλησε για το πώς άλλαξε η ζωή του, της οικογένειας του, πώς θεραπεύτηκε από το άσθμα ο γιος του και πώς αυξήθηκε η απόδοση του στο γήπεδο από τη διατροφική ζώνη.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση του, το Σωματείο «Ευ-Ζην», μετά την επιτυχή συμμετοχή του στο νυχτερινό ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης στον οποίο σημειώθηκαν σημαντικές ατομικές επιδόσεις των δρομέων μελών του, θα συμμετέχει με πέραν των 50 ατόμων στις εκδηλώσεις του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 13 Νοεμβρίου 2016.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











419