Υπουργός Υγείας: Το Καραϊσκάκειο είναι ένα Ίδρυμα που κάνει την Κύπρο περήφανη


Στήριξη του Υπουργείου Υγείας σε κάθε προσπάθεια στη μάχη κατά της λευχαιμίας

Ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα πραγματοποίησε στις 10 Μαρτίου επίσκεψη στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, όπου έτυχε ξενάγησης στις εγκαταστάσεις και ενημέρωσης για τις δράσεις και τα προγράμματα του οργανισμού ενάντια στη νόσο της λευχαιμίας, και συνομίλησε με τη Διεύθυνση και το προσωπικό.

Ο κ. Χατζηπαντέλα εξέφρασε τον θαυμασμό του για τις εγκαταστάσεις και τα εξειδικευμένα υπερσύγχρονα μηχανήματα του Ιδρύματος, ενώ ενημερώθηκε παράλληλα για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Είπε πως το Καραϊσκάκειο είναι ένα Ίδρυμα που κάνει την Κύπρο περήφανη, καθώς το Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών είναι το πρώτο παγκοσμίως σε αναλογία πληθυσμού. Τόνισε παράλληλα τη στήριξη του Υπουργείου Υγείας σε κάθε προσπάθεια στη μάχη κατά της λευχαιμίας.

Ο κ. Χατζηπαντέλα συνομίλησε με την Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Πόπη Κανάρη και τον Εκτελεστικό Διευθυντή Δρ Παύλο Κωστέα, και διαβεβαίωσε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για την επίλυση διαχρονικών θεμάτων που το ταλανίζουν. Εξέφρασε δε την στήριξη του για το εντυπωσιακό έργο που επιτελεί το Ίδρυμα.

Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, η αρχική ίδρυση του οποίου έγινε με γνώμονα την οργάνωση και διαχείριση ενός αρχείου δοτών μυελού των οστών. Σήμερα, το Ίδρυμα στοχεύει στη συνεχή ανάπτυξη της εργαστηριακής και επιστημονικής του υποδομής για την στήριξη ασθενών με λευχαιμία, τη συνεχή αναβάθμιση του Αρχείου Δοτών Μυελών των Οστών και του Αρχείου Αίματος Ομφάλιου Λώρου, την έρευνα και εκπαίδευση με σκοπό τη συνεχή αναβάθμιση της κλινικής αιματοογκολογίας στην Κύπρο, και την εξεύρεση και ορθολογιστική διαχείριση των οικονομικών πόρων για τις δραστηριότητες αλλά και για τη σωστή λειτουργία του Ιδρύματος.

--------------------

Υπουργείο Υγείας

11 Μαρτίου 2022




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











2130