Βραβείο καινοτομίας της ΟΕΒ στον καθ. Φίλιππο Πατσαλή


Τιμητική διάκριση για την αδιάλειπτη και άκρως σημαντική συμβολή του στην ανάπτυξη και επιτυχημένη εφαρμογή καινοτόμων προϊόντων και μεθοδολογιών με εντυπωσιακά αποτελέσματα στον τομέα της υγείας, απένειμε στον Διευθύνων Σύμβουλο της Medicover Genetics, Καθηγητή Φίλιππο Πατσαλή, η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ). Η απονομή έγινε στο πλαίσιο των Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας ΟΕΒ - Κυπριακών Βραβείων Έρευνας ΙδΕΚ 2022, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, υπό την παρουσία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτας Δημητρίου.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο από την Πρόεδρο της Βουλής, ο Καθηγητής Φίλιππος Πατσαλής έστειλε το μήνυμα ότι η τιμητική αυτή διάκριση, λειτουργεί ως εφαλτήριο μεγαλύτερης προσφοράς και αφοσίωσης, με μοναδικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συναθρώπων μας μέσω της επιστήμης και της έρευνας. Υποστηρίζει ιδιαίτερα ότι «η καθημερινότητα ενός ερευνητή δεν αφήνει χώρο και χρόνο για αναζήτηση αναγνώρισης ή επιβεβαίωσης, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο θεσμοί όπως τα Βραβεία της ΟΕΒ έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς τόσο η έρευνα όσο και η καινοτομία θα πρέπει να τυγχάνουν αναγνώρισης και στήριξης».

Ο Καθηγητής Πατσαλής απευθύνθηκε στη νέα γενιά επιστημόνων και ερευνητών και επισήμανε ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος και απαιτητικός, όμως με προσήλωση στον στόχο, με επιμονή, καινοτόμες ιδέες και δράσεις, μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους και να συναγωνιστούν διεθνή ερευνητικά κέντρα. Άλλωστε, ο Καθ. Πατσαλής τόνισε ότι «Η νέα γενιά επιστημόνων κατέχει όλες τις δυνατότητες και προοπτικές, όπου μέσα στο κατάλληλο περιβάλλον, μπορεί να εξασφαλίσει την αειφόρα ανάπτυξη και ευημερία στην Κύπρο». Κάλεσε παράλληλα την πολιτεία να στηρίξει τους νέους επιστήμονες στην προσπάθεια να κατακτήσουν τις μάχες τους και να επενδύσει σε ένα νέο μοντέλο επιχειρηματικής ανάπτυξης βασισμένο στην ερεύνα, στην τεχνολογική υπεροχή και στην καινοτομία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και οι συνθήκες είναι καλύτερες. Πλέον διεθνείς κολοσσοί επενδύουν στο επιστημονικό προσωπικό της Κύπρου και δεν σας κρύβω ότι η δική μας προσπάθεια, επικεντρώνεται εδώ και χρόνια στο να καταστεί η Κύπρος διεθνές κέντρο έρευνας και καινοτομίας, όπου οι μελλοντικές γενιές Κύπριων ερευνητών θα έχουν όλη την απαραίτητη υποδομή να ανταγωνιστούν ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού».

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter1129