ΔΕΟΚ και ΠΑΣΥΚΙ συμφωνούν ότι του ΓΕΣΥ πρέπει να προηγηθεί αναδιοργάνωση


ΔΕΟΚ και ΠΑΣΥΚΙ συμφωνούν ότι της αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων καθώς και του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓΕΣΥ) πρέπει να προηγηθεί η αναγκαία αναδιοργάνωση.

Αυτό λέχθηκε σήμερα Παρασκευή κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) με την ηγεσία της Δημοκρατικής Εργατικής Ομοσπονδίας Κύπρου (ΔΕΟΚ).

Σε δηλώσεις του, ο Γενικός Γραμματέας της ΔΕΟΚ, Διομήδης Διομήδους, είπε πως είχαμε σήμερα μια συνάντηση με την ηγεσία των Κυβερνητικών ιατρών. Με την ευκαιρία, σημείωσε, δηλώνουμε και εκφράζουμε και δημόσια την πλήρη ικανοποίηση και ευγνωμοσύνη της ΔΕΟΚ για όλους όσους εργάζονται στα δημόσια νοσηλευτήρια, γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό και εργατικό προσωπικό.

Αναγνωρίζουμε, ανέφερε, τις δυσκολίες, τις καθημερινές συνθήκες μέσα στις οποίες εργάζονται όλοι στα κρατικά νοσηλευτήρια και δηλώνουμε πλήρη συμπαράσταση σε αυτό το προσωπικό και ετοιμότητα να αγωνιστούμε μαζί τους, να βελτιωθούν άμεσα και ουσιαστικά και οι συνθήκες και οι δομές και οι διαδικασίες μέσα στα δημόσια νοσηλευτήρια.

«Συμφωνούμε επίσης ότι, πρέπει να εφαρμοστεί το Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓΕΣΥ) το συντομότερο δυνατό. Στην πορεία κατανοούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει αυτονόμηση, αναδιοργάνωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Επαναλαμβάνουμε όμως ότι, μέχρι να υπάρξει αυτή η πορεία και κατάληξη αυτονόμησης/ΓΕΣΥ, θα πρέπει συστηματικά και καθημερινά το Υπουργείο Υγείας να βελτιώσει, να αναβαθμίσει, να αναπτύξει τις δομές και τις διαδικασίες στα κρατικά νοσηλευτήρια», πρόσθεσε.

Τα δημόσια νοσοκομεία, συμπλήρωσε ο κ. Διομήδους, είναι το καταφύγιο όλων των ευάλωτων ομάδων των πολιτών μας, εργαζομένων με χαμηλούς μισθούς, ανέργων, πολύτεκνων οικογενειών και όλων όσων έχουν πραγματική ανάγκη.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας αφού ευχαρίστησε την ΔΕΟΚ ανέφερε, ότι αυτές οι συναντήσεις έχουν εγκαινιαστεί από την ΠΑΣΥΚΙ στα πλαίσια της ενημέρωσης και παράλληλα συζήτησης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων για τα θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας και ιδιαίτερα για τα θέματα της αναδιοργάνωσης, αυτονόμησης και εφαρμογής του επιθυμητού Γενικού Σχεδίου Υγείας.

Πρέπει να δηλώσω, σημείωσε, ότι η ΠΑΣΥΚΙ σίγουρα δεν είναι εναντίον της εφαρμογής μιας σωστής αυτονόμησης σε σωστές στερεές βάσεις όπως κι ενός Γενικού Σχεδίου Υγείας προς όφελος των συμπολιτών μας ασθενών.

«Κοινή μας διαπίστωση με την ΔΕΟΚ όμως είναι ότι της αυτονόμησης όπως και του ΓΕΣΥ πρέπει να προηγηθεί η αναγκαία αναδιοργάνωση. Κι εδώ θα συμφωνήσουμε ότι αυτό πρέπει να γίνει πλέον καθημερινότητα μας, δηλαδή, η προώθηση διορθωτικών μέτρων ώστε μέσω της δημιουργίας ενός σωστού εργασιακού περιβάλλοντος να υπάρξει η σιγουριά το ότι η αυτονόμηση που θα εφαρμοστεί και ακολούθως το ΓΕΣΥ θα είναι βιώσιμο προς όφελος των ασθενών μας», πρόσθεσε.

Εμείς σίγουρα, σημείωσε, θα εργαστούμε κι ευελπιστούμε στην συνεργασία και στήριξη από όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις με τις οποίες έχουμε κύκλο συναντήσεων.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











324