Δεν τα βάζουν κάτω για την αποπαγοποίηση θέσεων οι έκτακτοι νοσηλευτές


Όλα τα ενδεχόμενα, μη αποκλειομένου και αυτού της λήψης μέτρων, εξετάζει η Συντονιστική Επιτροπή Εκτάκτων Νοσηλευτών, ευρισκόμενη σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και επαφή με τον Κλάδο Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού της ΠΑΣΥΔΥ.

Το αίτημα των εκτάκτων νοσηλευτών γι’ αποπαγοποίηση θέσεων, κατ’ αντιστοιχία ανάλογης απόφασης που λήφθηκε για τον τομέα της εκπαίδευσης και άλλων υπηρεσιών ζωτικής σημασίας, προσκρούει στην αρνητική απάντηση της Κυβέρνησης, υπό το πρίσμα της δεινής κατάστασης των δημοσιονομικών.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Εκτάκτων Νοσηλευτών, ωστόσο, υπογραμμίζει το γεγονός ότι από τυχόν αποπαγοποίηση θέσεων, που θα επιτρέψει τη μονιμοποίησή τους, δεν θα υπάρξει καμιά επιπρόσθετη δαπάνη για τα δημόσια οικονομικά.

Μάλιστα, σχετική επιστολή, ζητώντας την προσωπική του παρέμβαση για αποπαγοποίηση των θέσεων, απέστειλαν μέχρι και στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και στα κόμματα, χωρίς όμως καμιά θετική ανταπόκριση.

Σημειώνεται πως στον Κλάδο Γενικής Νοσηλευτικής υπάρχουν 526 κενές θέσεις και στον Κλάδο Νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας 128, έναντι των οποίων υπηρετεί αντίστοιχος αριθμός έκτακτων νοσηλευτών.

Όπως τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή των Εκτάκτων νοσηλευτών, από το 2010 είχαν αρχίσει διαδικασίες πλήρωσης των κενών θέσεων. Για μεν το Γενικό Νοσηλευτικό Κλάδο υπήρχαν 163 κενές θέσεις και κρίθηκαν ικανοί για μονιμοποίηση 156 νοσηλευτές, για δε τον Κλάδο Ψυχικής Υγείας οι κενές θέσεις ήταν 32 και υποψήφιοι 28. Οι δύο διαδικασίες είχαν ολοκληρωθεί και αναμενόταν από την ΕΔΥ να ορίσει ημερομηνία για συνέντευξη (που στην ουσία θα ήταν μια τυπική διαδικασία, εφόσον οι θέσεις ήταν περισσότερες από τους υποψηφίους), ωστόσο η Βουλή με Νόμο, το 2012, παγοποίησε όλες τις θέσεις και διαδικασίες για πλήρωση κενών θέσεων.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











322