Δεκάδες πολίτες στήριξαν την εκστρατεία Endomarch Cyprus


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε και φέτος η Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης EndoMarch Cyprus, που εντάσσεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Κίνησης Ευαισθητοποίησης για την Ενδομητρίωση - Worldwide Endomarch. Η Κύπρος για τέταρτη συνεχή χρονιά, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, συνέβαλε στη διαφώτιση του κοινού για τη σωστή διάγνωση, αντιμετώπιση και πρόληψη της Ενδομητρίωσης.

Με μήνυμα "It’s Time to End the Silence!", η EndoTeam Cyprus τερμάτισε στον Medochemie Μαραθώνιο Λευκωσίας, στις 24 Φεβρουαρίου και στο Μαραθώνιο Λεμεσού στις 23 Μαρτίου, στέλνοντας ηχηρά μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας σε όλες τις γυναίκες που παλεύουν με την πάθηση αυτή. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης των δύο Μαραθωνίων πραγματοποιήθηκε Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης, όπου διανεμήθηκε διαφωτιστικό υλικό, ενώ το κοινό είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο της Εκστρατείας Endomarch Cyprus 2019, Δρα Ανδρέα Σταυρούλη Μαιευτήρα – Γυναικολόγο. Ενδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο την προσπάθεια ευαισθητοποίησης για τη γυναικολογική αυτή πάθηση, ο Δρ. Σταυρούλης τερμάτισε τα 21km του Medochemie Μαραθώνιου Λευκωσίας και του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού.

Δεκάδες πολίτες, ανάμεσά τους και γνωστοί καλλιτέχνες, αθλητές, εκπρόσωποι των ΜΜΕ και προσωπικότητες από την κοινωνική ζωή του τόπου, στήριξαν την εκστρατεία Endomarch Cyprus 2019, συμμετέχοντας ενεργά στην ηλεκτρονική καμπάνια ενημέρωσης που διεξήχθη μέσω των Social Media Facebook και Instagram.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως μήνας ενημέρωσης για την Ενδομητρίωση, ορίστηκε ο Μάρτιος, ενώ το χρώμα που ταυτίστηκε με την πάθηση είναι το κίτρινο. Η Κύπρος μαζί με 60 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο ένωσαν και φέτος τη φωνή τους για την πρόληψη της πάθησης που ταλαιπωρεί σύμφωνα με στοιχεία 200 περίπου εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως. Στην Κύπρο, όπως και σε όλο τον κόσμο μια στις δέκα γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας πάσχει από ενδομητρίωση, η οποία ενοχοποιείται για προβλήματα υπογονιμότητας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











445