Υποψήφιος πρόεδρος ή αντιπρόεδρος της ομάδας MEPs Against Cancer o Λουκάς Φουρλάς


ΚΥΠΕ-Τιμητική πρόταση από την ομάδα Members European Parliament Against Cancer -ΜΕPs Against Cancer για να είναι υποψήφιος  πρόεδρος ή αντιπρόεδρος της, δέχθηκε ο Κύπριος Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς.

Η ομάδα αποτελείται από δεκάδες ευρωβουλευτές από όλες τις Πολιτικές Ομάδες και λειτουργεί ως οργανωμένο σύνολο, στο πλαίσιο της Ευρωβουλής. Δραστηριοποιείται εδώ και δέκα χρόνια στο Ευρωκοινοβούλιο και έχει ένα και μόνο σκοπό, να οδηγήσει το Ευρωκοινοβούλιο στο να δώσει όσα περισσότερα χρήματα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την  καταπολέμηση του καρκίνου πανευρωπαϊκά και παγκόσμια. 

«Οι εκλογές θα γίνουν τον Νοέμβριο και είτε εκλεγώ είτε δεν εκλεγώ, εγώ και το τονίζω και το επαναλαμβάνω, θα είμαι εκεί ως απλός στρατιώτης σε αυτή την πολύ σημαντική προσπάθεια.  Είναι ένα προσωπικό μου χρέος, το οποίο έχω πει και προεκλογικά ότι αν με τη ψήφο του λαού μπω στο Ευρωκοινοβούλιο θα είναι μέσα στις προτεραιότητές μου», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Φουρλάς. 

Για την υιοθέτηση της κοινής πρότασης με τον Ευρωβουλευτή Γιώργο Γεωργίου για την αξιοποίηση ενός μεγάλου κονδυλίου για την έρευνα για τον παιδικό καρκίνο ο κ. Φουρλάς αναφέρει ότι το πιλοτικό ερευνητικό πρόγραμμα θα αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες, την τεχνητή νοημοσύνη και όλα όσα μπορούν να αξιοποιηθούν επιστημονικά, ώστε να καταβληθεί μια προσπάθεια για να βρεθούν νέες θεραπείες κατά του παιδικού καρκίνου, αλλά και να γίνει ένα πανευρωπαϊκό αρχείο.   

«Σε αυτό θα περιλαμβάνονται όλα τα περιστατικά και θα μπορούν οι επιστήμονες να προστρέχουν και να βγάζουν τα απαιτούμενα συμπεράσματα.  Είναι κάτι το οποίο ζητούσε εδώ και αρκετό καιρό η επιστημονική κοινότητα και με αυτό το ποσό, το οποίο καταφέραμε να αντλήσουμε, είναι το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Δίνουμε ένα όπλο στο χέρι των επιστημόνων, εμείς δεν είμαστε επιστήμονες, αλλά αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε το κάναμε και είναι μόνο η αρχή» , ανέφερε.

Ο Κύπριος Ευρωβουλευτής είπε στο ΚΥΠΕ ότι σε συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στην ενημέρωση από τον πρόεδρο Μάνφρεντ Βέμπερ,  με πάρα πολλή ικανοποίηση άκουσε ότι ανάμεσα στις προτεραιότητες της νέας προέδρου της Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, είναι όπως τα επόμενα πέντε χρόνια υπάρξει εντατική προσπάθεια του Ευρωκοινοβουλίου για να καταπολεμηθεί ο καρκίνος πανευρωπαϊκά.  

«Θα ζητηθεί ένα ποσό της τάξης των 2 δις ευρώ, ώστε να αναζητηθούν νέες θεραπείες και τρόποι να βοηθηθεί ο κόσμος που το έχει ανάγκη.  Θα είμαστε πρωτεργάτες σε αυτή την προσπάθεια γιατί στόχος μας είναι ένας, η δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και ευημερίας των συμπολιτών μας», ανέφερε
Για την ανάθεση του χαρτοφυλακίου της υγείας στην Κύπρια Επίτροπο Στέλλα Κυριακίδου ο κ. Φουρλάς αναφέρει ότι δεν θα υπήρχε καλύτερη εξέλιξη από αυτή, «να ηγηθεί αυτού του κρίσιμου και ιδιαίτερης σημασίας χαρτοφυλακίου ένας πολύ δικός μας άνθρωπος, η φίλη Στέλλα Κυριακίδου».Θεωρεί ότι είναι ευλογία, γιατί θα μπει μπροστά για το θέμα του μανιφέστου κατά του καρκίνου για τα επόμενα πέντε χρόνια και μαζί της θα δώσουν μάχες για να πάρουμε όσα κονδύλια μπορούμε να αντλήσουμε, ώστε να βοηθηθεί ο κόσμος που τα έχει απόλυτη ανάγκη.  

«Με όλες τις ευαισθησίες που έχει η κ. Κυριακίδου με τα όπλα πλέον στη διάθεσή της ως Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα καταβάλει μια έντονη και εντατική προσπάθεια και εμείς θα είμαστε συνοδοιπόροι σε όλη αυτή την πορεία.  Αποδείξαμε ότι σε αυτά τα θέματα δεν χωρούν ούτε κόμματα ούτε σημαίες, ούτε ιδεολογίες», αναφέρει.
Ο κ. Φουρλάς συμμετέχει ως πλήρες μέλος στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, καθώς και στην Αντιπροσωπεία στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ε.Ε. – Τουρκίας και ως αναπληρωματικό μέλος στις Επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων, Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας, και στις Αντιπροσωπείες για τις σχέσεις με τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής και στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ε.Ε. – Λατινικής Αμερικής.

«Μέσα από αυτές τις συμμετοχές θα προσπαθήσω να πετύχω όσα μπορούν να επιτευχθούν για μια καλύτερη κοινωνία ενώ παράλληλα το κυπριακό και το εθνικό μας θέμα θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των ενεργειών και των προσπαθειών μας», αναφέρει.
Ο κ. Φουρλάς μαζί με τον συνάδελφό του Ελληνα Ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο ετοιμάζει δράσεις για τα άτομα με αναπηρίες.
Σημειώνει ότι είναι ύψιστη προτεραιότητα να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες προσβασιμότητας για τα Άτομα Με Αναπηρία γιατί είναι ένα θέμα που χρονίζει και πρέπει επιτέλους να βρει τις σωστές του λύσεις. 

«Ναι, ως Ευρώπη έχουμε πολλά να κάνουμε και ως Κύπρος ακόμη περισσότερα. Υπάρχει μια σειρά από μέτρα τα οποία πλέον πρέπει να εφαρμόζονται και ίσως χρειαστεί και η νομοθετική ρύθμιση σε κάποια από αυτά», σημειώνει.   
Κι αν αποτύχουμε σε αυτή την αξιολόγηση ως χώρα, στο χέρι μας είναι να το διορθώσουμε ώστε να παρέχουμε αυτό που αξίζει σε αυτού τους συμπολίτες μας, συνέχισε. «Για το σκοπό αυτό, στις 25 Οκτωβρίου προγραμματίζω στη Λευκωσία μία εκδήλωση με φιλοξενούμενο τον φίλο Ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο ώστε να αναδείξουμε αυτά τα ζητήματα και ταυτόχρονα να αναφερθούμε στις δράσεις που προγραμματίζουμε για να τα επιλύσουμε», αναφέρει.

Όπως δήλωσε, μια από τις πρώτες δράσεις είναι να καταδειχθεί η σημασία της αυτόνομης διαβίωσης των ατόμων με αναπηρίες και θα παλέψει για την απόκτηση των μέσων και των πόρων για να μπορούν να το πετύχουν. 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1058