Βέτο από Επ. Οικονομικών στην αποπαγοποίηση των θέσεων προαγωγής των κυβερνητικών ιατρών


Κόκκινο στην αποπαγοποίηση των θέσεων προαγωγής των κυβερνητικών ιατρών, όπως αυτές εγκρίθηκαν πρόσφατα, ανάμεσα σε άλλες, από το Υπουργικό Συμβούλιο, φαίνεται ν’ ανάβει η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για πέντε θέσεις Διευθυντών Κλινικής/Τμήματος και 46 θέσεις Βοηθών Διευθυντών Κλινικής/Τμήματος, η αποπαγοποίηση των οποίων υπήρξε αντικείμενο πολύμηνων διαβουλεύσεων ανάμεσα στην ΠΑΣΥΚΙ και τον Υπουργό Υγείας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τρίτης το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΚΙ, αναφέρει πως «μετά λύπης του πληροφορείται ότι την Πέμπτη δεν θα στηριχθεί η αποδέσμευση των λίγων θέσεων προαγωγής για τους κυβερνητικούς ιατρούς, που είχαν εγκριθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο».

Το Δ.Σ. της ΠΑΣΥΚΙ, διερωτάται ποιος είναι ο σκοπός της άρνησης αυτής, αφού, όπως επισημαίνει, η αποπαγοποίηση είναι χωρίς οικονομική επιβάρυνση και παράλληλα θα προσφέρει μια ηθική ικανοποίηση, γεγονός που θα αποτελέσει και αντικίνητρο προς την μεγάλη φυγή των ιατρών από τα νοσηλευτήρια.

Αναλυτική η ανακοίνωση της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών: «Το Δ.Σ. της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών μετά λύπης του πληροφορείται ότι την Πέμπτη δεν θα στηριχθεί η αποδέσμευση των λίγων θέσεων προαγωγής για τους κυβερνητικούς ιατρούς, που είχαν εγκριθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο μετά από μήνες διαβουλεύσεων με τον Υπουργό Υγείας.

Δυστυχώς, όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σήμερα(σ.σ. την Τρίτη) χωρίς κανένα δισταγμό, έχουν εγκριθεί 36 θέσεις για άλλη ομάδα εργαζομένων. Επιπρόσθετα, επισημαίνουμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν έχει εγκριθεί μεγάλος αριθμός προαγωγών στο Υπουργείο Παιδείας. Αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο σκοπός της άρνησης αυτής, αφού είναι χωρίς οικονομική επιβάρυνση και παράλληλα θα προσφέρει μια ηθική ικανοποίηση, γεγονός που θα αποτελέσει και ένα αντικίνητρο προς την μεγάλη φυγή των ιατρών από τα νοσηλευτήρια. Το κυριότερο, η αποπαγοποίηση θέσεων προαγωγής, θα οδηγήσει στην ορθότερη στελέχωση των Κλινικών και Τμημάτων, με αποτέλεσμα την ομαλότερη λειτουργία των κρατικών νοσηλευτηρίων, ειδικά τώρα ενόψει της αυτονόμησης και εφαρμογής του ΓΕΣΥ. Το Δ.Σ. της ΠΑΣΥΚΙ αναρωτιέται αν η υγεία του πολίτη είναι δευτερεύον θέμα για την Πολιτεία. Γι’ αυτό και καλεί όλους τους βουλευτές να στηρίξουν την αποδέσμευση των θέσεων προαγωγής για τους ιατρούς, ώστε να επικρατήσει το καλώς νοούμενο συμφέρον των κρατικών νοσηλευτηρίων και της υγείας των πολιτών. Η έκκληση του Δ.Σ. της ΠΑΣΥΚΙ προς τη Βουλή είναι να μην καταψηφιστούν οι θέσεις αυτές».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











298