Άθως Τσινωντίδης: Αυξάνεται το ενδιαφέρον των παιδιάτρων να συμβληθούν με το ΓεΣΥ


Στο πλαίσιο των δράσεων του για ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με την εφαρμογή του ΓεΣΥ ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, με περίπτερο του στην Πλατεία Ελευθερίας διένειμε έντυπα και απαντούσε σε ερωτήματα πολιτών, με τον Διευθυντή του Οργανισμού να σημειώνει το αυξανόμενο ενδιαφέρον των παιδιάτρων να συμβληθούν με το ΓεΣΥ.
Η ενημέρωση εντάχθηκε στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, που φέτος στέλνει το μήνυμα, «Καθολική Κάλυψη Υγείας: όλοι, παντού».
Ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) Άθως Τσινωντίδης σε δήλωσή του, είπε ο Οργανισμός διενεργεί την εκδήλωση για να ενημερώσει τον κόσμο σε σχέση με το Γενικό Σύστημα Υγείας για τους δικαιούχους και τα προαπαιτούμενα να καταστεί κάποιος δικαιούχος, όπως και τα ωφελήματα που θα έχει ο δικαιούχος μέσα από το ΓεΣΥ και την καθολική κάλυψη στην Κύπρο.
Ερωτηθείς αναφορικά με την κάλυψη των Τ/κ, ο κ. Τσινωντίδης είπε πως οι Τ/κ πολίτες που διαμένουν στις ελεύθερες περιοχές και οι Τ/κ που εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές θα είναι δικαιούχοι στο πλαίσιο του ΓεΣΥ.
Διευκρίνισε πως οι Τ/κ που διαμένουν και εργάζονται στις κατεχόμενες περιοχές δεν είναι δικαιούχοι του ΓεΣΥ.
Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Τσινωντίδης είπε πως ο κόσμος ενδιαφέρεται πάρα πολύ, ο οποίος εκτός από τις ερωτήσεις και την ενημέρωση που ζήτησε και είχε στο περίπτερο, καλεί το Κέντρο Ενημέρωσης του Οργανισμού στον τηλεφωνικό αριθμό 17000.
Σε ερώτηση αν υπήρξε κατάληξη στην ημερομηνία εγγραφής των δικαιούχων και δήλωσης προσωπικού γιατρού, ο κ. Τσινωντίδης είπε πως οι εγγραφές των δικαιούχων θα αρχίσουν μέσα του Απρίλη και ταυτόχρονα με την εγγραφή ο δικαιούχος θα μπορεί να επιλέξει τον προσωπικό γιατρό ή τον παιδίατρο.

Απαντώντας στην ερώτηση αν είναι επαρκές το ενδιαφέρον των γιατρών να εγγραφούν ως προσωπικοί γιατροί, είπε πως το ενδιαφέρον αυξάνεται καθημερινά και οι εγγραφέντες έχουν ξεπεράσει τους 360 και αναμένεται ότι ο αριθμός θα αυξηθεί περαιτέρω ενόσω πλησιάζει και η ημερομηνία εγγραφής των δικαιούχων.
Περαιτέρω είπε πως τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των παιδιάτρων που θέλουν να εγγραφούν έχει αυξηθεί κατακόρυφα και αναμένεται ότι μέχρι τις 15 του μηνός θα υπάρχει αρκετά ικανοποιητικός αριθμός παιδιάτρων ώστε να ανοίξουν οι λίστες για εγγραφή στους καταλόγους των παιδιάτρων.
Ερωτηθείς εάν οι τροπολογίες που επέφερε η Βουλή στους κανονισμούς που ρυθμίζουν την ένταξη των προσωπικών και των ειδικών γιατρών στο ΓεΣΥ, δυσχεραίνουν την κατάσταση, ο κ. Τσινωντίδης είπε πως με την ψήφιση πως οι τροπολογίες δεν επηρεάζουν τους σχεδιασμούς.
Ανέφερε ταυτόχρονα ότι η έγκριση των κανονισμών είναι προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς τίθενται σε ισχύ οι κανονισμοί για τους προσωπικούς και τους ειδικούς γιατρούς, γεγονός που διευκολύνει τη διευκρίνιση θεμάτων για τα οποία διάφοροι γιατροί είχαν απορίες.
Νομίζω πως θα βοηθήσει ώστε περισσότεροι γιατροί να ενδιαφερθούν να συμβληθούν και να ενταχθούν στο ΓεΣΥ, είπε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











435