Αθ. Γεωργίου: Τα νοσοκομεία καταρρέουν και οι κυβερνώντες αναλώνονται σε μελέτες


«Οι συντεχνίες των κυβερνητικών ιατρών και νοσηλευτών, για μια ακόμα φορά ύψωσαν φωνή απόγνωσης για τη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας». Αυτά αναφέρει ο επικεφαλής του Γραφείου Υγείας ΑΚΕΛ Άθως Γεωργίου για τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας και προσθέτει:

«Η δική τους φωνή απόγνωσης είναι και φωνή των πολιτών, που καθημερινά βιώνουν τα τεράστια προβλήματα της δημόσιας υγείας, περιμένοντας σε μεγάλες λίστες αναμονής, αντιμετωπίζοντας τις μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομή.

Η κυβέρνηση, παρ’ όλες τις εκκλήσεις να στηρίξει τη δημόσια υγεία και τα δημόσια νοσηλευτήρια, τα αφήνει συνεχώς να υποβαθμίζονται σε αντίθεση με τις κατά καιρούς δεσμεύσεις και υποσχέσεις της.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Τα νοσοκομεία καταρρέουν και οι κυβερνώντες αναλώνονται σε μελέτες χωρίς να κάνουν τίποτα.

Αλήθεια, πώς θα αυτονομηθούν τα νοσοκομεία όταν αυτά είναι υπό κατάρρευση; Πώς θα δημιουργηθεί ΓΕΣΥ με ραχοκοκαλιά τα κρατικά νοσηλευτήρια, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση;

Οι ευθύνες των κυβερνώντων για την άθλια κατάσταση στον τομέα της υγείας είναι βαρύτατες. Τέσσερα χρόνια στην εξουσία, όχι μόνο δεν έκανα τίποτα αλλά με την απραξία τους και τις αντιλαϊκές τους αποφάσεις οδήγησαν την υγεία σε ένα μεγάλο τέλμα.

Το ΑΚΕΛ πάντοτε είναι πρόθυμο να βοηθήσει στη δημιουργία ενός ποιοτικού, καθολικού ΓΕΣΥ, η κυβέρνηση όμως δεν βοηθά τον εαυτό της και το τίμημα το πληρώνει η κοινωνία».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











228