Αθ. Γεωργίου: Αν η κυβέρνηση πραγματικά πιστεύει στη δημιουργία ΓΕΣΥ να τερματίσει την απραξία της


«Μετά από 4 σχεδόν χρόνια απραξίας, αναζητήσεων και παλινδρομήσεων η κυβέρνηση αναγκάστηκε να καταθέσει στη Βουλή τα νομοσχέδια του ΓΕΣΥ και της αυτονόμησης». Αυτά αναφέρει σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του Γραφείου Υγείας του ΑΚΕΛ, Άθως Γεωργίου και προσθέτει:

«Το ΑΚΕΛ θα μελετήσει ενδελεχώς τα νομοσχέδια και θα τοποθετηθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Αμετάθετος στόχος του ΑΚΕΛ είναι η δημιουργία ενός μονοασφαλιστικού ΓΕΣΥ που να διασφαλίζει ποιοτική φροντίδα υγείας για όλους, ισότιμη και αξιοπρεπή πρόσβαση για τους πολίτες βασισμένο στις αρχές της αλληλεγγύης.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο είναι επιτακτική η ανάγκη να προωθηθούν εκείνες οι αλλαγές που θα καταστήσουν τα δημόσια νοσηλευτήρια βιώσιμα, θα αποκτήσουν λειτουργική και διοικητική αυτοτέλεια, καθώς και τη δυνατότητα να χειρίζονται τους πόρους τους. Η διαδικασία της λειτουργικής, οργανωτικής και οικονομικής αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων πρέπει να γίνει στο πλαίσιο του υφιστάμενου ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Μέχρι την ψήφιση των Νομοσχεδίων καλούμε την Κυβέρνηση και τον Αρμόδιο Υπουργό να προχωρήσουν επιτέλους στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν τα κρατικά νοσηλευτήρια. Η κυβέρνηση επιβάλλεται να προχωρήσει στη στήριξη των κρατικών νοσηλευτηρίων με τη δημιουργία και στελέχωση της δομής, με την ενίσχυσή τους σε εξοπλισμό και αναλώσιμα, με την παροχή κινήτρων στους επαγγελματίες υγείας κ.α.

Αν η κυβέρνηση πραγματικά πιστεύει στη δημιουργία του ΓΕΣΥ θα πρέπει να τερματίσει την απραξία της, να στηρίξει τα δημόσια νοσηλευτήρια και εν γένει τη δημόσια υγεία αλλιώς αυτή θα καταρρεύσει με ολέθριες συνέπειες για την κοινωνία και τους πολίτες.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











303