ΑΣΚ: Προώθηση πρακτικών ασφαλούς νυχτερινής διασκέδασης στα φεστιβάλ του καλοκαιριού


Το ΑΣΚ φέτος προωθεί την υιοθέτηση και εφαρμογή μέτρων ασφαλούς νυχτερινής διασκέδασης σε φεστιβάλ και άλλες δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το αλκοόλ, τα συνταγογραφούμενα φάρμακα και ο καπνός είναι όλες ουσίες που εμπερικλείουν κινδύνους, και οι κίνδυνοι αυξάνονται περισσότερο σε χώρους όπου υπάρχει πολυκοσμία και σε θερμές θερμοκρασίες. Για το λόγο αυτό, δόθηκαν στους διοργανωτές των προαναφερόμενων φεστιβάλ, πρακτικές μείωσης της βλάβης για διάχυση τόσο ανάμεσα στους εθελοντές των φεστιβάλ, όσο και των νέων που προτίθενται να συμμετάσχουν.

Η δέσμευση των διοργανωτών φεστιβάλ θεωρείται ιδιαίτερα πολύτιμη για τη διασφάλιση μια θετικής εμπειρίας για όλους τους συμμετέχοντες στα φεστιβάλ μέσα από παροχή παρεμβάσεων και πρακτικών για την ασφάλεια και έγκυρη ενημέρωση των συμμετεχόντων μέσω μέτρων όπως:

-Προσκόμιση σχετικών αδειών από τις τοπικές αρχές, για τη διεξαγωγή των φεστιβάλ

-Υπεύθυνη Πώληση και Διάθεση Αλκοόλ (π.χ. συστηματικός έλεγχος ταυτότητας για αποφυγή πώλησης σε ανήλικα άτομα >17 ετών, πρόληψη και αντιμετώπιση μέθης, πώληση ποτών σε πλαστικά ποτήρια, προώθηση πώλησης μη αλκοολούχων ποτών και ποτών χαμηλού ποσοστού αλκοόλης)

-Επικοινωνία μηνυμάτων ασφαλούς νυχτερινής διασκέδασης στο φεστιβάλ (λογότυπο, ενημερωτικό υλικό, banners με κοινά θετικά μηνύματα, μηνύματα αυτοελέγχου) μέσω κοινωνικών δικτύων για ενημέρωση των συμμετεχόντων πριν από το φεστιβάλ (Ηλεκτρονικά μηνύματα, Facebook, Twitter, Instagram, Apps)

- Ζώνη Χωρίς Αλκοόλ (Alcohol free family zones, Chill out tents) παροχή πρώτων βοηθειών, δωρεάν νερού ή και σνακ για μείωση της βλάβης, ενημερωτικού υλικού.

- Εθελοντές με το ρόλο του παρατηρητή για παροχή στήριξης σε άτομα σε κατάσταση μέθης, ευάλωτες ομάδες, άτομα με αναπηρίες και παροχή πληροφοριών/βοήθειας για μετάβαση στο σπίτι με ασφάλεια.

Οι διοργανωτές των φεστιβάλ Afro Banana Republic, Φάρμα Project και Φεστιβάλ Νεολαίας Ε.ΔΟ.Ν σε συνεργασία με το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου εφαρμόζουν τέτοιες καλές πρακτικές για συνεχή χρονιά.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











328