Αρχίζει η ανέγερση Πνευμονολογικής και Φυματιολογικής Κλινικής στο Νοσ. Κυπερούντας


Ο ΠτΔ κατέθεσε τον θεμέλιο λίθο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατέθεσε σήμερα Παρασκευή τον θεμέλιο λίθο της Πνευμονολογικής και Φυματιολογικής Κλινικής και του Τμήματος Ατυχημάτων - Επειγόντων Περιστατικών στην Κυπερούντα.

Μιλώντας στην τελετή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι τα έργα της Πνευμονολογικής και Φυματιολογικής Κλινικής και του Τμήματος Ατυχημάτων - Επειγόντων Περιστατικών στην Κυπερούντα είναι συνολικού ύψους πέραν των 6 εκατομμυρίων 800 χιλιάδων ευρώ.
Όπως σημείωσε, το Νοσοκομείο Κυπερούντας, με τα δύο αυτά τμήματα αυξάνει τη δυναμικότητα και την παραγωγική ικανότητα των τμημάτων του προς όφελος των κατοίκων της Κοινότητας αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Τροόδους, συμβάλλει στην αποσυμφόρηση του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, και κατ’ επέκταση στην ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών της περιοχής και αποτελεί ένα ακόμη βήμα συμπλεγματοποίησης των Αγροτικών Κέντρων Υγείας Κυπερούντας-Ευρύχου-Αγρού-Πλατρών, με παράλληλη επέκταση του ωραρίου λειτουργίας τους και τη μετατροπή του Νοσοκομείου Κυπερούντας σε Περιφερειακό Νοσοκομείο Τροόδους.
Ανέφερε εξάλλου πως με την περαιτέρω λειτουργική αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπερούντας, ο Υπουργός Υγείας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, θα προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη διαγωνισμού για τη βελτίωση και αναβάθμιση των υποδομών του Νοσοκομείου. Οι σχετικές εργασίες, ύψους περίπου 300 χιλιάδων ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του έτους.
Περαιτέρω, προωθείται η προκήρυξη διαγωνισμού τεχνικής μελέτης αναβάθμισης των οικοδομών που περιβάλλουν το Νοσοκομείο και ανάπλασης των περιβάλλοντων χώρων. Η εκπόνηση της μελέτης θα κοστίσει 80 χιλιάδες ευρώ και θα γίνει με τη συνεργασία και στήριξη του Γραφείου του Επιτρόπου Ανάπτυξης των Ορεινών Κοινοτήτων του Τροόδους κ. Παπαδούρη θα βοηθήσει ώστε το συντομότερο, το έργο να πάρει άλλες διαστάσεις.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











232