Πεϊκή πρόθεση: «Εξαφανίζει» τη στυτική δυσλειτουργία σε μία ώρα


 απογοήτευση, βάζοντάς τους στον… πάγκο.

Όμως η τεχνολογία δεν έχει πει ακόμη την τελευταία της λέξη. Η πεϊκή πρόθεση - μία από τις πιο σύγχρονες επεμβατικές τεχνικές - προσφέρει μόνιμη και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας, χαρίζοντας εξτρά πόντους… αυτοπεποίθησης στους άνδρες, που ένιωθαν στο περιθώριο της σεξουαλικής ζωής.

 Η πεϊκή πρόθεση αποτελείται από τρία τμήματα και ουσιαστικά μιμείται τον μηχανισμό της φυσικής στύσης και χάλασης. Τα τμήματα, από τα οποία αποτελείται, είναι δύο κύλινδροι, μία δεξαμενή νερού και μια αντλία ελέγχου. Τοποθετείται κάτω από το δέρμα κατά μήκος του πέους και η όλη διαδικασία διαρκεί μόλις μία ώρα, απαιτώντας νοσηλεία μίας ημέρας. Η τομή είναι τόσο μικρή, στην κάτω επιφάνεια του πέους, που η πρόθεση δεν γίνεται αντιληπτή ούτε από τη σύντροφο την ώρα της επαφής. Δίνει μόνιμη και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της στύσης, με ποσοστό ικανοποίησης που ξεπερνά το 93%, σε σχέση με τις άλλες θεραπείες.

Πότε ενδείκνυται

Η τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης γίνεται σε άνδρες με στυτική δυσλειτουργία, οι οποίοι:

– Δεν ανταποκρίνονται σε φαρμακευτική αγωγή.

– Η φαρμακευτική αγωγή τους προκαλεί σοβαρές παρενέργειες, λόγω άλλης πάθησης.

– Επιθυμούν μόνιμη και αποτελεσματική λύση.

Η τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης τα τελευταία χρόνια, με την εξέλιξη της τεχνολογίας (νέα μοντέλα), τείνει να γίνει θεραπεία επιλογής έναντι των άλλων «θεραπειών», γιατί:

– Επιτρέπει την αυθόρμητη σεξουαλική επαφή, καθώς ο άνδρας έχει  στύση μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

– Η στύση διατηρείται για όσο διάστημα επιθυμεί ο άνδρας.

– Η εκσπερμάτιση και ο οργασμός γίνονται φυσιολογικά.

Τριάντα μέρες μετά την τοποθέτηση, ο άνδρας μπορεί να ενεργοποιήσει την πεϊκή πρόθεση, ασκώντας με το δάκτυλό του ελαφρά πίεση στο δέρμα, πάνω στην αντλία ελέγχου. Αμέσως μετά την ερωτική επαφή, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο χαλαρώνει και πάλι το πέος του.

Στυτική δυσλειτουργία: Ο Νο1 εφιάλτης

Πάνω από 95 εκατομμύρια άνδρες σε όλο τον κόσμο δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα ερωτικά τους καθήκοντα – στη χώρα μας πάνω από 500.000 άνδρες. Αν, δε, οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας βγουν αληθινές, μέχρι το κοντινό 2025 οι αριθμοί αυτοί θα εκτοξευθούν.

Η τοποθέτηση της πεϊκής πρόθεσης - που, σημειωτέον, πρέπει να γίνεται μόνο από εξειδικευμένο γιατρό, με εμπειρία στη συγκεκριμένη επέμβαση - είναι μια απλή επέμβαση, η οποία γίνεται με ραχιαία νάρκωση.

Η επέμβαση θεωρείται ασφαλής, όπως και η χρήση της.

Έχει φανεί σε μελέτες, αλλά και στην πράξη, ότι η πεϊκή πρόθεση αποτελεί τη μοναδική θεραπεία, που επιτρέπει την κατ’ επιθυμία συνουσία, καθώς ο άνδρας έχει στύση σε λίγα δευτερόλεπτα, χωρίς να απαιτείται κάποιου είδους προετοιμασία ή αναμονή.

Το κύριο πλεονέκτημα της πεϊκής πρόθεσης με τρία τμήματα είναι η ικανότητά της να μιμείται τη φυσική στύση. Εκτός από τις πεϊκές προθέσεις που φουσκώνουν, υπάρχουν κι άλλα είδη πεϊκών προθέσεων διαθέσιμα, κυρίως ημιάκαμπτες προθέσεις. Το μειονέκτημα των ημιάκαμπτων προθέσεων είναι ότι το πέος, αν και μπορεί να λυγιστεί προς τα κάτω, βρίσκεται γενικά σε μόνιμη στύση και δεν μπορεί να κρυφτεί σε ορισμένες περιπτώσεις.

Και λίγη ιστορία

Η σύγχρονη εποχή των προσθετικών χειρουργείων στο πέος ξεκίνησε το 1950 – 1952, όταν αναφέρθηκε για πρώτη φορά η χρήση προθέσεων από ακρυλική ράβδο, για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας. Η ανακάλυψη της πεϊκής πρόθεσης τριών τεμαχίων, που φουσκώνει, από τον Brantley Scott το 1973, αποτέλεσε ορόσημο στην ιστορία της προσθετικής πέους.

*Χειρουργός ουρολόγος - ανδρολόγος

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1060