Αρνητικός για κλίμακες και ένταξη των νοσηλευτών στα ανθυγιεινά επαγγέλματα ο Φ. Πατσαλής


Αρνητικός σε ό,τι αφορά την ικανοποίηση δύο εκ των αιτημάτων της Παγκυπρίας Συντεχνίας Νοσηλευτών(ΠΑΣΥΝΟ), εμφανίστηκε το βράδυ της Τρίτης ο Υπουργός Υγείας, Φίλιππος Πατσαλής.

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει τη δωδεκάωρη απεργία την οποία εξήγγειλε για τις 12 Φεβρουαρίου η ΠΑΣΥΝΟ, ο κ. Πατσαλής κάλεσε τη συντεχνία σε διάλογο, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, πως δεν συζητά υπό την απειλή απεργιακών μέτρων. Δηλαδή, καλώντας ουσιαστικά την ΠΑΣΥΝΟ ν’ αποσύρει τη 12ωρη απεργία, προκειμένου να μπορέσουν να συζητηθούν τα αιτήματά της. Μάλιστα, επί της ουσίας των αιτημάτων της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών, ο Φίλιππος Πατσαλής τοποθετήθηκε αρνητικά όσον αφορά:

Πρώτον: Την αναπροσαρμογή της δομής των κλιμάκων μισθοδοσίας από την κλίμακα Α5-7-8 σε πανεπιστημιακή κλίμακα Α8-10-11.

Δεύτερο: Την εισαγωγή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και κατάταξη του νοσηλευτικού επαγγέλματος στα ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Όπως ανέφερε ειδικότερα, πρόκειται για αιτήματα τα οποία εξυπακούουν επιπρόσθετο κόστος για τα δημόσια οικονομικά και δεν μπορεί να εγείρονται μέσα στις παρούσες δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που διάγει η χώρα.

Σημειώνεται πως πέραν των πιο πάνω δύο αιτημάτων, η ΠΑΣΥΝΟ διεκδικεί:

*Αποπαγοποίηση των 189 θέσεων μόνιμου διορισμού που εκκρεμούν στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ) από το 2011 και την αποπαγοποίηση των θέσεων προαγωγής όπως έχει δρομολογηθεί σε άλλους τομείς του δημόσιου τομέα.

*Εξασφάλιση της σωστής στελέχωσης των τμημάτων στα δημόσια Νοσηλευτήρια.

*Μετατροπή της σύμβασης των επηρεαζόμενων νοσηλευτών από ορισμένης χρονικής διάρκειας σε αορίστου διάρκειας.

Διαβάστε εδώ: Σε δωδεκάωρη απεργία διαμαρτυρίας στις 12 Φεβρουαρίου κατέρχονται οι νοσηλευτές της ΠΑΣΥΝΟ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











314