Απόσύρετια η σουπιά Φαραώ από την κυπριακή αγορά


Το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου, στο πλαίσιο διεξαγωγής των επίσημων ελέγχων στην αγορά, έχουν προβεί σε δειγματοληψία του πιο κάτω προϊόντος, το οποίο μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, έχει διαπιστωθεί ότι δεν συνάδει προς τις σχετικές απαιτήσεις για το κάδμιο του Ευρωπαϊκού Κανονισμού (ΕΚ) αρ. 1881/2006 της 19ης Δεκεμβρίου 2006 και τροποποιήσεών του, για τον καθορισμό μέγιστων επιτρεπτών επιπέδων για ορισμένες ουσίες, οι οποίες επιμολύνουν τα τρόφιμα. Στο εν λόγω τρόφιμο προσδιορίστηκε κάδμιο σε ποσότητα 1,7mg/kg (μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα 1,0 mg/kg).

Είδος: ΣΟΥΠΙΑ ΦΑΡΑΩ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΗ

WHOLE CLEANED PHARAOH CUTTLEFISH

(Sepia pharaonis)

Εμπορική επωνυμία:MINTIKKIS

Μέγεθος: 13/18

Καθαρό Βάρος: 1kg

Στραγγιστό Βάρος: 800g

Περιοχή Αλίευσης: (FAO 51)

ΑΛΙΕΥΜΕΝΟ ΕΙΣ ΔΥΤΙΚΟ ΙΝΔΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ

Χώρα προέλευσης: ΙΝΔΙΑ

Καταψύχθηκε στις: 11-11-2017

Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 10-11-19

Μέθοδος Αλιείας: ΤΡΑΤΑ

Αρ. έγκρισης Εργοστασίου: 763

Γραμμικός κωδικός: 5290216001471

ΠΡΟΪΟΝ ΒΑΘΙΑΣ ΚΑΤΑΨΥΞΗΣ

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την εταιρεία που εισάγει και διακινεί το εν λόγω προϊόν στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση ανάκληση/απόσυρσή του από την αγορά.

Επειδή, όμως, ενδέχεται κάποια ποσότητα της εν λόγω παρτίδας του συγκεκριμένου προϊόντος να βρίσκεται ήδη στην κατοχή καταναλωτών, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν να το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν στους χώρους από όπου το έχουν αγοράσει.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











385