Απορρίφθηκε ως αποσυρθείσα η ένσταση για συμφωνία Γερμανικού Ογκολογικού με Υπουργείο Υγείας


Κίκης Καζαμίας: Το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο επανέλαβε την ετοιμότητά του προς τους εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας για εξυπηρέτηση των καρκινοπαθών

ΚΥΠΕ - Τον δρόμο υλοποίησης της αναμένεται να πάρει η συμφωνία μεταξύ Υπουργείου Υγείας και Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, για παροχή υπηρεσιών σε καρκινοπαθείς, μετά τη σημερινή απόσυρση της ένστασης που είχε υποβάλει στην Αναθεωρητική Αρχή προσφορών, η Πολυκλινική "Υγεία".

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, Κίκης Καζαμίας, ανέφερε πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του παρακολούθησαν, ως παρατηρητές, τις εργασίες της Αναθεωρητικής Αρχής, η οποία εξέτασε το πρωί την ένσταση της Πολυκλινικής "Υγεία".
"Πριν την ανακοίνωση της απόφασης της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών, οι δικηγόροι της Πολυκλινικής 'Υγεία', απέσυραν την ένστασή τους, έτσι στο πρακτικό κατεγράφη ότι η ένσταση απορρίφθηκε ως αποσυρθείσα", είπε ο κ.Καζαμίας.
Μετά την εξέλιξη αυτή, συνέχισε, το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο επανέλαβε την ετοιμότητά του προς τους εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας για εξυπηρέτηση των καρκινοπαθών, "όπως είχαμε κάνει από την πρώτη στιγμή, πριν από μερικούς μήνες, όταν ξεκίνησε η διαπραγμάτευση της συμφωνίας".
"Επομένως, εναπόκειται στην ηγεσία του Υπουργείου, το πότε θα ετοιμάσει τη συμφωνία και θα μας καλέσει να την συνυπογράψουμε", είπε ο κ. Καζαμίας, υποδεικνύοντας πως ήδη, εδώ και λίγες εβδομάδες, παραπέμπονται ασθενείς στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο για τις σχετικές διευθετήσεις, ώστε να αρχίσουν άμεσα τις θεραπείες τους.
Οι ασθενείς που θα επιλέγουν το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο για τη θεραπεία τους, θα αποτείνονται προς το Υπουργείο Υγείας, το οποίο θα τους δίνει το σχετικό παραπεμπτικό, "μια μεγάλη διευκόλυνση για εκατοντάδες ασθενείς", όπως είπε.
Ο Κίκης Καζαμίας απάντησε και στην ανακοίνωση που εξέδωσε, την περασμένη εβδομάδα, η Πολυκλινική "Υγεία", που έκανε λόγο για προσπάθεια εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης από πλευράς του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, το οποίο νωρίτερα είχε αναφερθεί σε ανακοίνωσή του σε συνέχιση της ταλαιπωρίας των καρκινοπαθών λόγω της ένστασης που υποβλήθηκε.
Συγκεκριμένα, όπως είπε, "σήμερα απαντούμε πως τις κακές εντυπώσεις στην κοινή γνώμη δεν είναι το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο που τις προκάλεσε, αλλά η ίδια η ηγεσία της Πολυκλινικής, με το να προχωρήσει σε υποβολή ένστασης".
Την ίδια ώρα, διαχώρισε τις άριστες, όπως τις χαρακτήρισε, σχέσεις του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, με δεκάδες γιατρούς παγκύπρια, αρκετοί από τους οποίους είναι μέτοχοι και συνεργάτες της Πολυκλινικής "Υγεία".
"Διαβεβαιώνουμε ότι η άριστη αυτή συνεργασία με τους γιατρούς θα συνεχιστεί και στο μέλλον, αλλά τις κακές εντυπώσεις άφησε η απόφαση της ηγεσίας της Πολυκλινικής να προσβάλει αυτή τη συμφωνία που θα εξυπηρετεί εκατοντάδες καρκινοπαθείς συμπατριώτες μας", συμπλήρωσε.
Υπενθυμίζεται, πως η συμφωνία Υπουργείου Υγείας με το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο θα αφορά την παροχή υπηρεσιών ακτινοθεραπείας και PET/CT, κάτι που αναμένουν εδώ καιρό, κυρίως οι καρκινοπαθείς των Επαρχιών Λεμεσού και Πάφου, που μέχρι σήμερα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη Λευκωσία για τη θεραπεία τους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











411