Απογοητευμένοι οι Φορείς Νοσηλευτικής από το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον Φίλιππο Πατσαλή


Την απογοήτευσή τους για το αποτέλεσμα της συνάντησης που είχαν την περασμένη Τρίτη με τον Υπουργό Υγείας, εκφράζουν σε ανακοίνωσή τους οι Φορείς Νοσηλευτικής και Μαιευτικής. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, δεν δόθηκαν σαφείς διευκρινήσεις στη πλειοψηφία των βασικών θεμάτων που έθεσαν.

Οι Φορείς Νοσηλευτικής τονίζουν ότι εμμένουν στις κοινές βασικές θέσεις, απόψεις και τοποθετήσεις που έχουν εκφράσει, ζητώντας από τον Υπουργό της Υγείας να τοποθετηθεί γραπτώς πάνω σε όλα τα θέματα που κατατέθηκαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Φορέων Νοσηλευτικής και Μαιευτικής: «Οι φορείς της Νοσηλευτικής και Μαιευτικής (Παγκύπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαιών-ΠΑ.ΣΥ.Ν.Μ, Συμβούλιο Νοσηλευτικής και Μαιευτικής -Σ.Ν.Μ, Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ, Κλάδος Νοσηλευτικού Προσωπικού Ψυχικής Υγείας ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ, Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών-ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ), πραγματοποίησαν συνάντηση, την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015, με τον Υπουργό της Υγείας κ. Φίλιππο Πατσαλή, για να συζητηθούν οι απόψεις μας για το ΓΕΣΥ, οι οποίες είχαν σταλεί και γραπτώς στις 14 Ιανουαρίου 2015.

Κατά τη διάρκεια της όλης συνάντησης έγινε κοινή διαπίστωση ότι εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας, δεν έχουν δοθεί σαφείς διευκρινήσεις στη πλειοψηφία των βασικών θεμάτων που είχαμε θέσει.

Ενόψει των πιο πάνω, οι φορείς εκφράζουν την απογοήτευσή τους, τονίζοντας ότι εμμένουν στις κοινές βασικές θέσεις, απόψεις και τοποθετήσεις που έχουν εκφράσει και ζήτησαν από τον Υπουργό της Υγείας να τοποθετηθεί γραπτώς πάνω σε όλα τα θέματα, που κατατέθηκαν.

Όσο αφορά το κύριο θέμα της Αυτονόμησης των Νοσηλευτηρίων, συμφωνήθηκε ότι, οι απόψεις των φορέων θα κατατεθούν μετά την γραπτή γνωμάτευση της Εισαγγελίας, αναφορικά με την Νομότυπη μεταφορά του προσωπικού της Δημόσιας Υπηρεσίας, στους υπό συζήτηση Αυτόνομους Οργανισμούς.

Στο τέλος της συνάντησης, εκ μέρους των συνδικαλιστικών φορέων, τέθηκαν επιπρόσθετα, τα δύο σοβαρά θέματα, όπου οι φορείς απαιτούν άμεση τροχοδρόμηση ενεργειών προς επίλυση τους, πριν την αυτονόμηση:

*Της αποπαγοποίησης όλων των θέσεων και μονιμοποίησης όλων των εκτάκτων Νοσηλευτών.

*Της μισθολογικής αναβάθμισης όλων των Νοσηλευτών στην επιστημονική κλίμακα Α8-10-11».

Διαβάστε εδώ: Υπ. Υγείας: Θα δώσει γραπτώς τις θέσεις του για όλα τα θέματα που εγείρουν οι Φορείς Νοσηλευτικής




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











204