Αποφάσεις συνέλευσης της ΠΑΣΥΚΙ στο ΝΑΜ ΙΙΙ για τη συνεργασία της Ιατρικής Σχολής ΠΚ και Υπ. Υγείας


Προειδοποιεί με λήψη δυναμικών μέτρων

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών κατόπιν της εγκύκλιου επιστολής, ημερομηνίας 12.10.2016 που απεστάλη στον Διευθυντή της Παιδοχειρουργικής Κλινικής, στην οποία εμπεριέχονται οι κανόνες λειτουργίας της κλινικής με οδηγίες μάλιστα για άμεση εφαρμογή τους συγκάλεσε κατεπείγουσα έκτακτη γενική συνέλευση στο Ν.Α.Μ. ΙΙΙ στις 13.10.2016 όπου λήφθηκαν οι πιο κάτω αποφάσεις:

  1. Οι κυβερνητικοί Ιατροί εξακολουθούν να δηλώνουν ετοιμότητα για άμεση έναρξη διδασκαλίας των φοιτητών έως ότου επιλυθούν όλες οι νομικές πτυχές της Συνεργασίας μεταξύ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου και Υπουργείου Υγείας.
  2. Προκάλεσαν έντονη έκπληξη στη συνέλευση, οι συνεχείς αναφορές στην εγκύκλιο ότι οι πρόνοιες του Συμφωνητικού για την Παιδοχειρουργική Κλινική, δεν εφαρμόζονται για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, ελλείψει καθηκόντων διδασκαλίας παιδοχειρουργικής και παρόλη την παραδοχή αυτή, η Αρμόδια Αρχή επιμένει και εμμένει στην υλοποίηση των προνοιών της εγκυκλίου πάραυτα.
  3. Το Συμφωνητικό Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου είναι εξόφθαλμα παράνομο και αντισυνταγματικό. Ως αποτέλεσμα της συνέλευσης στο Ν.Α.Μ. ΙΙΙ, η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. εξουσιοδότησε άμεσα τον νομικό της σύμβουλο, όπως προβεί στα δέοντα νομικά μέτρα για προάσπιση της παραβίασης των δικαιωμάτων των μελών της, των κυβερνητικών Ιατρών.
  4. Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. καλεί όλα τα μέλη της όπως δεν αποδεχτούν οποιαδήποτε αλλαγή των νομικά κατοχυρωμένων όρων εργασίας, υποχρεώσεων, διοικητικών πράξεων και λοιπών αρμοδιοτήτων τους, που απορρέουν από τα Σχέδια Υπηρεσίας τους και την ισχύουσα νομοθεσία.
  5. Σε συνέχεια της Συμφωνίας του Υπουργείου Υγείας και του Δ.Σ. ΠΑ.Σ.Υ.Κ.Ι. για ετοιμασία, κατάθεση και ψήφιση νομοσχεδίου που θα διέπει τη σχέση μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και Πανεπιστημίου Κύπρου πριν το τέλος του έτους, η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. απευθύνει ύστατη έκκληση προς τον Υπουργό Υγείας όπως προβεί τάχιστα στην άμεση παγοποίηση του Συμφωνητικού και ανάκληση της σχετικής εγκυκλίου και συνέχιση με εντατικούς ρυθμούς του διάλογου με στόχο την κατάληξη σε κοινά αποδεκτές ρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν έτσι την επιστροφή στην ομαλότητα, τη νομιμότητα και την εργασιακή ειρήνη στα κρατικά νοσηλευτήρια.

Σεβόμενοι τους πάσχοντες ασθενείς μας, το ιατρικό μας λειτούργημα αλλά και τους θεσμούς και την Αρχή της Νομιμότητας της Πατρίδας μας, δηλώνουμε ευθαρσώς ότι δεν θα διστάσουμε εάν κληθεί ανάγκη να προβούμε σε άμεση λήψη δυναμικών μέτρων».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











291