Αντιπροσωπεία του AΚΕΛ επισκέφθηκε το Νοσ. Λεμεσού και ενημερώθηκε για τα προβλήματα


Συνάντηση με την Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, Δρ. Εμμέλεια Βουνού, και τους συνεργάτες της είχε την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, αντιπροσωπεία της Επαρχιακής Επιτροπής ΑΚΕΛ Λεμεσού, στο πλαίσιο της συνεχούς επαφής του ΑΚΕΛ με τη Διεύθυνση του δημόσιου νοσηλευτηρίου της πόλης μας. Την αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ αποτελούσαν ο Επαρχιακός Γραμματέας ΑΚΕΛ Λεμεσού και Βουλευτής, Γιώργος Τ. Γεωργίου, οι Βουλευτές Αδάμος Αδάμου, Κώστας Κώστα και η Μαρία Συγγέρη εκ μέρους της ΠΕΟ.
Στη συζήτηση που ακολούθησε, η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ έτυχε ενημέρωσης από την Αναπληρώτρια Διευθύντρια Δρ. Εμμέλεια Βουνού και την κα Ζαμπακίδου, για τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα ως προς την συνεχιζόμενη αποχώρηση ιατρών από την υπηρεσία και τη συνακόλουθη υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η οποία δυσχεραίνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες και αυξάνει την ταλαιπωρία των ασθενών.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην αναβολή της δημιουργίας του Ακτινοθεραπευτικού, το οποίο θα εξυπηρετούσε αφάνταστα τους ασθενείς οι οποίοι ταλαιπωρούνται καθημερινά με τη μετάβασή τους στη Λευκωσία. Πρόσθετα, αναφορά έγινε και στην στασιμότητα που παρουσιάζεται στη δημιουργία της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής, στην αναγκαιότητα επέκτασης των Πρώτων Βοηθειών και των Εξωτερικών Ιατρείων, καθώς και στην εγκατάσταση και λειτουργία μαγνητικού τομογράφου.
Στη δική του τοποθέτηση, ο Επαρχιακός Γραμματέας ΑΚΕΛ Λεμεσού, Γιώργος Γεωργίου, εξέφρασε την εκτίμηση του για τον ζήλο και την αυτοθυσία που επιδεικνύει το προσωπικό του Νοσοκομείου και την αναγνώριση του ΑΚΕΛ για το έργο και τις υπηρεσίες που παρέχονται στους ασθενείς, παρ’ όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονται.
Επανέλαβε με έμφαση τη διαχρονική θέση του ΑΚΕΛ ότι τα θέματα υγείας δεν πρέπει να εμπλέκονται στις πολιτικές αντιπαλότητες και διαβεβαίωσε ότι το ΑΚΕΛ θα ταχθεί ενάντια στις όποιες προσπάθειες για υποβάθμιση του νευραλγικού τομέα της υγείας, στο πλαίσιο των κυβερνητικών και μνημονιακών πολιτικών των αυστηρών περικοπών και της λιτότητας.
Παράλληλα, οι Βουλευτές του ΑΚΕΛ θα αναλάβουν άμεσα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, με εγγραφή προς συζήτηση στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας θέματος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Λεμεσού.
Τέλος, η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ διαβεβαίωσε την Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Νοσοκομείου Λεμεσού και τους συνεργάτες της ότι θα βρίσκονται σε στενή και συνεχή επαφή για την ανταλλαγή απόψεων και αντιμετώπιση των όποιων δυσκολιών.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











354