Συνάντηση της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου και της Επ. Υγείας της Βουλής


Την Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022, η Επιτροπή Υγείας της Βουλής των Αντιπροσώπων επισκέφθηκε τα γραφεία της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου (ΑΑΕΚ) και στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο και τη Διεύθυνση της Αρχής.

Η επίσκεψη αυτή αναδεικνύει το ενδιαφέρον της Επιτροπής Υγείας της Βουλής σχετικά με τα θέματα των εξαρτήσεων, γεγονός που ανέφερε και ο Πρόεδρος της ΑΑΕΚ στο καλωσόρισμα του προς τους Βουλευτές. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα εποικοδομητικό κλίμα, στο οποίο υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα θέματα εξαρτήσεων και τους τρόπους που η Επιτορπή Υγείας μπορεί να συμβάλει στην κατεύθυνση της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής.

Ο Πρόεδρος της ΑΑΕΚ Δρ. Χρίστος Μηνά, εξέφρασε  ευχαριστίες προς την Επιτροπή Υγείας για την παραγωγική συζήτηση αλλά και τη διαχρονική στήριξη. Ακολούθως, ανέφερε την αναγκαιότητα ενίσχυσης τόσο του προϋπολογισμού της ΑΑΕΚ όσο και της συνεργασίας μεταξύ της Επιτροπής Υγείας και της ΑΑΕΚ, με σκοπό την έγκαιρη αναμόρφωση των πολιτικών και δράσεων αναλόγως των μεταλλάξεων του φαινομένου της ουσιοεξάρτησης.

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1069