Αντιμέτωπη με επιδημία χολέρας βρίσκεται η φτωχή αφρικανική χώρα της Γκάνας


Αντιμέτωπη με επιδημία χολέρας βρίσκεται η φτωχή αφρικανική χώρα της Γκάνας και αυτό οφείλεται κυρίως στα πολύ ελλείπει επίπεδα υγιεινής του πληθυσμού και στις κακές συνθήκες στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, κάτι που συντείνει στην γρήγορη εξάπλωση της ασθένειας.

Από τον Ιούνιο 400 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πρωτεύουσα Ακρα. Πέραν των τριών χιλιάδων έχουν μολυνθεί. Η επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας στην ώρα Λίντα Βαν Ότου, δήλωσε ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη και ότι μέρα με τη μέρα τα κρούσματα αυξάνονται. Μίλησε για πανδημία, διαβεβαιώνοντας ότι λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για αντιμετώπιση της κρίσης.

Η χολέρα προκαλεί διάρροιες και αφυδάτωση και οδηγεί στον θάνατο αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα. Προκαλείται από φαγητό ή νερό που μολύνθηκε από ανθρώπινα περιττώματα.

Αν και έχουν γίνει έργα υποδομής στις πόλεις, στα χωριά οι άνθρωποι συχνά χρησιμοποιούν ποτάμια και την παραλία για τις φυσικές τους ανάγκες, ενώ αγοράζουν φαγητό από πλανώδιους στο δρόμο που στήνουν τα καρότσια τους δίπλα από υπερχειλισμένους υπονόμους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











374