Αντιδρά και η ΠΕΟ στην αύξηση του ορίου


Η ΠΕΟ εκφράζει την έντονη αντίθεση και την απογοήτευσή της για την προσπάθεια ορισμένων κομμάτων να προωθήσουν πρόταση νόμου στη Βουλή με την οποία αυξάνεται το όριο αφυπηρέτησης των κυβερνητικών ιατρών στο 68ο έτος.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΕΟ αναφέρει ότι «η αύξηση στα όρια αφυπηρέτησης, με οποιεσδήποτε δικαιολογίες, αντιστρατεύεται ένα σημαντικό κοινωνικό δικαίωμα όπως είναι το δικαίωμα στην έγκαιρη συνταξιοδότηση ενώ στις σημερινές συνθήκες της μαζικής ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων, η αύξηση στα όρια αφυπηρέτησης υποσκάπτει και τις προοπτικές δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και προκαλεί».

Προσθέτει ότι «τέτοια ζητήματα ευρύτερης κοινωνικής διάστασης δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται μέσα από προτάσεις Νόμου από Βουλευτές, απλά για να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες».

«Τέτοια ζητήματα θα πρέπει να προωθούνται μέσα από τις δομημένες διαδικασίες του κοινωνικού διαλόγου και να λαμβάνουν υπόψη τις προεκτάσεις που δημιουργούν σε τόσο ευαίσθητα κοινωνικά θέματα όπως είναι τα επίσημα όρια αφυπηρέτησης», καταλήγει η ΠΕΟ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











361