Αντ. Ταγιάνι: H νέα έδρα του ΕΟΦ θα επιλεγεί με πλήρη διαφάνεια προς διασφάλιση της υγείας


Δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά μεταστέγαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ)

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani, συναντήθηκε με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), τον καθηγητή Guido Rasi. Η συνάντησή τους επικεντρώθηκε στον ρόλο του EMA στην προστασία της υγείας και την καινοτομία, καθώς και στη μετεγκατάστασή του λόγω του Brexit.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani, δήλωσε: «Η επιλογή χώρου μετεγκατάστασης του EMA πρέπει να βασίζεται σε αντικειμενικά κριτήρια που έχουν καταρτιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στόχος των οποίων πρέπει να είναι η όσο το δυνατό πιο οικονομική και αποτελεσματική λειτουργία του, προς το συμφέρον των πολιτών μας.

Τα έξι κριτήρια που εντόπισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η EMA, όπως περιγράφονται στην απόφαση του Συμβουλίου, είναι η διασφάλιση ότι ο οργανισμός θα είναι πλήρως λειτουργικός την ημερομηνία της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου, η γεωγραφική ευκολία πρόσβασης, η διαθεσιμότητα σχολείων για τους περίπου 600 μαθητές που είναι παιδιά του προσωπικού, πρόσβαση στην αγορά εργασίας και ιατρική περίθαλψη για τις 900 οικογένειες προσωπικού, επιχειρηματική συνέχεια και γεωγραφική εξάπλωση των διαφόρων ευρωπαϊκών οργανισμών».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Tajani, ορισμένες υποψήφιες πόλεις πληρούν πλήρως τα απαιτούμενα κριτήρια.

Ο Πρόεδρος Tajani κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι:

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διασφαλίσει ότι η νέα έδρα θα επιλεγεί λαμβάνοντας δεόντως υπόψη τα αντικειμενικά αυτά κριτήρια, με πλήρη διαφάνεια, προς διασφάλιση της υγείας των πολιτών μας, προωθώντας παράλληλα την καινοτομία. Μιλώντας για την υγεία και την καινοτομία, αξίζει μόνο να υπενθυμίσουμε ότι χάρη στο έργο που επιτέλεσε ο EMA, περίπου 1000 φάρμακα που δεν συμμορφώνονται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα έχουν αφαιρεθεί από την αγορά και έχουν αξιολογηθεί περισσότερα από 500.000 φάρμακα που χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











272