Ανοίγματα Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην Β. Ελλάδα και στον τομέα της Ιατρικής Επιστήμης


Σταθερό στη στρατηγική ανάπτυξης σημαντικών δικτύων και πολυδιάστατων συνεργασιών, εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, με επικεφαλής τον πρύτανη Καθηγητή Κώστα Γουλιάμο, πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ).

Ο κ. Γουλιάμος, συνοδευόμενος από τον Εκτελεστικό Κοσμήτορα του Τμήματος Οδοντιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και διοικητικούς εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, είχε μακρά και παραγωγική συνάντηση με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) κ. Νίκο Νίτσα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρύτανης κ. Κώστας Γουλιάμος παρουσίασε το καινοτομικό πρόγραμμα αλλά και τις υψηλής τεχνολογίας υποδομές της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Παράλληλα υπογράμμισε τα διεθνή ερευνητικά επιτεύγματα του επιστημονικού προσωπικού της Σχολής καθώς και τις νέες συμφωνίες στρατηγικής συνεργασίας με κορυφαία ιδρύματα του κόσμου όπως το πανεπιστήμιο Harvard /Τ.Η. Chan School of Public Health και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah του Ισραήλ.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) κ. Νίκος Νίτσας και ο πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου διερεύνησαν σε βάθος τις δυνατότητες συνεργασίας επι ενός πλαισίου κοινών επιστημονικών εκδηλώσεων και δράσεων, προς όφελος της εκπαίδευσης των φοιτητών αλλά και της δημόσιας υγείας.

Επιπρόσθετα, εξέτασαν το ενδεχόμενο οι φοιτητές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου να κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε ιδιωτικά νοσοκομεία ή άλλους φορείς υγείας και περίθαλψης της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











431