Ανησυχίες βουλευτών της Επ. Υγείας για την ασφάλεια φύλαξης της καλλιέργειας ιατρικής κάνναβης


Τις επιφυλάξεις τους για την ασφάλεια στην καλλιέργεια της φαρμακευτικής κάνναβης εξέφρασαν βουλευτές στη σημερινή (Πεμπτη) συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας.

Εκπροσωπώντας τον Υπουργό Υγείας, η συνεργάτιδά του Αναστασία Ανθούση, σημείωσε πως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η ασφάλεια στην καλλιέργεια της ιατρικής κάνναβης.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ, Στέλιος Σεργίδης σημείωσε πως δεν είναι ζήτημα της Αστυνομίας η φύλαξη της καλλιέργειας της φαρμακευτικής κάνναβης, αφού θα καλλιεργείται από ιδιώτη. Ο ιδιώτης θα έχει σύστημα συναγερμού και θα είναι ενωμένο με την Αστυνομία, για να μπορεί να παρέμβει σε περίπτωση παραβίασης, ωστόσο η Αστυνομία δεν μπορεί να φυλάσσει μια ιδιωτική επένδυση.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΑΚΕΛ, Αδάμο Αδάμου, "όπως και στις προηγούμενες συνεδρίες, έτσι και στη σημερινή εκφράστηκαν σοβαρές επιφυλάξεις για την ασφάλεια στην καλλιέργεια της ιατρικής κάνναβης, αλλά όχι για την αξία της".

«Η Αστυνομία είπε πως μπορεί να ασκήσει μόνο εποπτικό ρόλο, άρα τον ουσιαστικό ρόλο θα πρέπει να τον έχουν ιδιωτικές εταιρείες. Αυτή την ανησυχία δεν κατάφεραν ακόμα να μας τη διασκεδάσουν. Το θέμα της ασφάλειας θα αναλάβει ιδιωτική εταιρεία», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Αδάμου.

Ο Αδάμος Αδάμου, κλείνοντας, σημείωσε πως θα υπάρξει εκτενής συζήτηση πριν από την ψήφιση των Κανονισμών από την Ολομέλεια.

Τις ανησυχίες του για τα δικαιώματα των ασθενών εξέφρασε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Σε δηλώσεις της, η Αλεξία Σακαδάκη, μέλος του πολιτικού γραφείου των Οικολόγων, ανέφερε πως: «με ανησυχία παρακολουθούμε πως το θέμα αντιμετωπίζεται χωρίς να υπάρχει ως κύριος γνώμονας τα δικαιώματα των ασθενών. Εμάς αυτό που μας απασχολεί είναι να έχουν όλοι οι ασθενείς ελεύθερη πρόσβαση στην ιατρική κάνναβη.

Το Κίνημα Οικολόγων έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και θεωρούμε πως το νομοσχέδιο χρήζει βελτίωσης και σύντομα θα υπάρξει αυτή η αλλαγή».

ΦΟΙΝΙΩ ΣΑΒΒΑ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











349