Ανησυχία για τις εξελίξεις στο θέμα του ΓεΣΥ εκφράζει ο Πρόεδρος της Επ. Υγείας της Βουλής


ΚΥΠΕ - Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας θα αναμένει τις εξελίξεις τις επόμενες ημέρες σε ό,τι αφορά το Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓεΣΥ) και θα πράξει ανάλογα, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κώστα Κωνσταντίνου να εκφράζει στο ΚΥΠΕ τη μεγάλη του ανησυχία και να επιρρίπτει ευθύνες στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να αναφέρει κατά πόσον θα συνέλθει η Επιτροπή Υγείας μετά και τις ανακοινώσεις τις τελευταίες ημέρες από εταιρείες γιατρών που καλούν τα μέλη τους να μην συμμετάσχουν στο ΓεΣΥ, ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι «είναι με πολλή ανησυχία που παρακολουθούμε τις εξελίξεις» και πρόσθεσε ότι «φαίνεται ότι τα πάντα είναι ποδηγετημένα και προαποφασισμένα από πλευράς κάποιων στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο».
«Είναι εδώ που ο καθένας θα πρέπει να προβληματιστεί διπλά και τριπλά και εάν και κατά πόσον σε αυτή η μεταρρύθμιση, που θα αποβαίνει προς όφελος των ασθενών, των πολιτών γενικότερα, κάποιοι με κίνητρα ευτελή και άλλα οικονομικά ζητήματα θα είναι η αιτία της μη πραγματοποίησης» είπε.
Σχετικά με τις ενέργειες της Επιτροπής, είπε ότι «θα αναμένουμε τις επόμενες ημέρες να δούμε τις όποιες εξελίξεις και εάν απαιτηθεί και χρειαστεί η όποια μας παρέμβαση θα ζητήσουμε ενημέρωση από τον Υπουργό και κατ’ επέκταση θα καλέσουμε επίσημα κάποιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και εάν χρειαστεί θα ζητήσουμε και συνάντηση».
Πρόσθεσε ότι όταν τέθηκε θέμα στην Επιτροπή Υγείας σε μια από τις τελευταίες συνεδρίες της - προ ημερήσιας διάταξης - «για να έρθει ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΠΙΣ για να μας παραδώσουν το υπόμνημα με τα αιτήματα και τις θέσεις τους ο Πρόεδρος δεν παρουσιάστηκε και παρά το γεγονός ότι μετέβη στη Βουλή στο Γραφείο του Προέδρου, ο ίδιος δεν ήρθε ενώπιον της Επιτροπής και έστειλε άλλα δύο μέλη».
Το ΚΥΠΕ επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΠΙΣ Πέτρο Αγαθαγγέλου, ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Κωνσταντίνου αλλά σημείωσε ότι ο ΠΙΣ επεξεργάζεται κάποια σημεία των κανονισμών, τα οποία «όταν και εφόσον κληθούμε για να συζητηθεί στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής θέμα των κανονισμών που αφορά τους προσωπικούς γιατρούς, γενικά, τους γιατρούς στην εξωνοσοκομειακή, εκεί θα έχουμε και τις θέσεις και τις τοποθετήσεις μας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











456