Άνευ προηγουμένου το ξέσπασμα του Έμπολα, στα 729 τα θύματα


Το ξέσπασμα του ιού Έμπολα είναι άνευ προηγουμένου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Ο ΠΟΥ ανέφερε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη από γιατρούς, νοσηλευτές και επιδημιολόγους, προκειμένου να καταπολεμηθεί ο ιός.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ δήλωσε ότι αύριο Παρασκευή θα μεταβεί στην Γουινέα, όπου θα έχει συνάντηση με τους Προέδρους των χωρών, οι οποίες θρηνούν θύματα της επιδημίας αυτής. Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε επίσης ότι μελετά να υλοποιήσει σχέδιο ύψους 100 εκατ. δολαρίων Αμερικής, προκειμένου να θέσει υπό έλεγχο την επιδημία.

Ο αριθμός των θυμάτων από την επιδημία του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική έχει αυξηθεί σε 729. Μέσα σε λίγες ημέρες, από τις 24 μέχρι τις 27 Ιουλίου σημειώθηκαν 57 θάνατοι στη Γουινέα, τη Λιβερία, τη Νιγηρία και τη Σιέρα Λεόνε.

Ο ΠΟΥ, ανέφερε επίσης ότι οι νιγηριανές αρχές έχουν μέχρι στιγμής εντοπίσει 59 άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με έναν πολίτη των ΗΠΑ, ο οποίος πέθανε στο Λάγος την περασμένη εβδομάδα μετά από ταξίδι από τη Λιβερία, μέσω Τόγκο και Γκάνας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











354